NEKA JE SA SREĆOM! OSMACI POLAŽU PROBNI ZAVRŠNI ISPIT: Prvo je na redu test iz matematike

Autor:

Vesti

22.03.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema Kalendaru aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2023/2024, analiza probnog završnog ispita je predviđena od 25. do 29. marta.

NEKA JE SA SREĆOM! OSMACI POLAŽU PROBNI ZAVRŠNI ISPIT: Prvo je na redu test iz matematike

Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas i sutra imaju priliku da pokažu svoje znanje i upoznaju se sa procedurama polaganja završnog ispita kroz probni završni ispit. Danas će od 12 do 14 časova polagati test iz matematike, dok ih u subotu očekuje test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i izabrani predmet od 11.30 do 13.30 časova.

Analiza probnog završnog ispita i sumiranje rezultata

Prema Kalendaru aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2023/2024, analiza probnog završnog ispita je predviđena od 25. do 29. marta. Nakon toga, do 5. aprila će biti sumiranje rezultata probnog završnog ispita u školi i provera tačnosti izjašnjenja učenika osmog razreda iz kojeg će predmeta raditi treći test na završnom ispitu, kako na zvaničnom sajtu Moja srednja škola, tako i neposredno u školi.

Interesovanje za predmete na završnom ispitu

Podaci portala Moja srednja škola govore o interesovanju učenika za određene predmete na završnom ispitu. Najveći broj učenika se opredelio za geografiju - 40,14 odsto, zatim za biologiju - 35,92 odsto, dok se manji broj učenika prijavio za istoriju, hemiju i fiziku. Važno je napomenuti da će predmet koji će se polagati na trećem ispitu, prema kalendaru aktivnosti, moći da se promeni nakon završetka probnog završnog ispita od 8. do 11. aprila, ali isključivo u matičnoj školi. Ovo pruža učenicima dodatnu fleksibilnost pri odabiru predmeta za završni ispit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading