OSNOVCI USKORO POLAŽU PROBNI ZAVRŠNI ISPIT! Jedan izborni predmet je najpopularniji kod školaraca u Beogradu

Autor:

Vesti

20.03.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probni završni ispit se održava petkom i subotom ove školske godine.

OSNOVCI USKORO POLAŽU PROBNI ZAVRŠNI ISPIT! Jedan izborni predmet je najpopularniji kod školaraca u Beogradu

Foto: Shutterstock

Beogradske osnovne škole su spremne za organizaciju probnog završnog ispita koji će se održati u petak i subotu, 22. i 23. marta.

- Ovih dana uveliko se pripremamo za probni završni ispit, održali smo sastanak sa direktorima škola svih beogradskih opština i dogovorili smo korake, odnosno podsetili se svakog probnog i završnog ispita koji nas je čekao godinama unazad - rekao je za Tanjug Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd.

Probni završni ispit se održava petkom i subotom ove školske godine, dodao je Filipović.

- U petak se polaže test iz matematike od 12 časova, subota je rezervisana za test iz srpskog/maternjeg jezika i književnosti u 9 časova i 11 i 30 učenici polažu treći test, izborni predmet koji su birali - rekao je Filipović.

Filipović je rekao da je najveći broj učenika, kada je reč o trećem testu, odnosno predmetu po izboru ove godine, izabrao geografiju, a zatim biologiju. Za istoriju, hemiju i fiziku prijavilo se znatno manje učenika.

- Učenici odnosno škole su dobile identifikacione obrasce, učenici su dobili identifikacione brojeve, to će biti podeljeno. Obaveze škole je da se na ðačkoj knjižici stavi identifikacioni broj, kao i na svakom testu koji učenici polažu - rekao je Filipović.

Rezulatati probnog završnog ispita služe pre svega školi, zarad unapređenja plana i programa nastavnog procesa, objasnio je on i dodao da nastavnici, odnosno stručna veća mogu da analiziraju rezultate iz svakog predmeta i da izmene ili dopune pripremnu nastavu za rad do kraja školske godine.

- Podsetimo da ce osmaci imati priliku da promene iskazano opredeljenje koji od pet predmeta će polagati kao treci test. To ce moći da urade od 8. do 11. aprila - zaključio je Filipović za Tanjug.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading