VELIKA PROMENA NAKON SARINE (21) TRAGIČNE SMRTI: Srbija dobija jedinstvenu liniju 194 za HITNU POMOĆ!

Autor:

Vesti

22.03.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragana, majka preminule devojke, izrazila je uverenje da bi Sara bila živa da je postojao jedinstveni broj 194.

VELIKA PROMENA NAKON SARINE (21) TRAGIČNE SMRTI: Srbija dobija jedinstvenu liniju 194 za HITNU POMOĆ!

Foto: Republika.rs, Privatna arhiva


Nakon tragičnog događaja u kojem je Sara Petković izgubila život, njena porodica je odlučila da pokrene inicijativu za uvođenje jedinstvenog broja 194 za celu Srbiju. Njihov zahtev je da se omogući brže reagovanje Hitne pomoći kako bi budući pacijenti mogli da dobiju pomoć što je pre moguće. Sestra nesrećne devojke, Anđela, je istakla da je potrebno sankcionisati odgovorne i osigurati da broj 194 postane centralna tačka za slanje najbližih ekipa.

Majka veruje da bi Sara bila živa da je postojao jedinstveni broj 194

Dragana, majka preminule devojke, izrazila je uverenje da bi Sara bila živa da je postojao jedinstveni broj 194. Ona je istakla da je Hitnoj pomoći trebalo oko pola sata da stigne na mesto događaja te da je brže reagovanje moglo da spasi život njene ćerke. Dragana je naglasila da je neophodno da se promeni sistem prebacivanja poziva kako bi jedan poziv rešio sve i omogućio slanje najbrže i najbliže ekipe bez obzira na teritorijalnu pripadnost.

Ministarka zdravlja podržava uvođenje jedinstvenog broja 194

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je podržala inicijativu porodice Petković i istakla da se već radi na uvođenju jedinstvenog broja 194 na celoj teritoriji Srbije. Ona je naglasila da je taj proces deo šireg plana digitalizacije sistema i uspostavljanja efikasnijeg sistema Hitne pomoći. Ministarka je takođe istakla da su u toku radovi na izgradnji i rekonstrukciji Hitne pomoći, čime će se omogućiti lakši rad medicinskog osoblja i unaprediti uslovi za pružanje hitne medicinske pomoći.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Danica Grujičić

 


Uz podršku porodice Petković i inicijative za uvođenje jedinstvenog broja 194, Ministarstvo zdravlja radi na unapređenju sistema Hitne pomoći kako bi se osiguralo brže i efikasnije pružanje medicinske pomoći građanima Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading