USKORO NAM STIŽE NOVA AKCIJA 'BOLJA CENA': Država pregovara sa trgovcima o pogodnostima za građane - EVO ŠTA BI MOGLO DA POJEFTINI!

Autor:

Vesti

15.03.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Momirović ističe da je osnovna obaveza države da štiti građane od visokih cena, te da su aktivnosti Vlade i Narodne banke Srbije već dovele do značajnog smanjenja inflacije.

USKORO NAM STIŽE NOVA AKCIJA 'BOLJA CENA': Država pregovara sa trgovcima o pogodnostima za građane - EVO ŠTA BI MOGLO DA POJEFTINI!

Foto: Ministarstvo untrašnje i spoljne trgovine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da će Vlada Srbije uskoro doneti novu meru koja će doprineti obaranju cena na tržištu. On ističe da je akcija "Bolja cena" značajno doprinela obaranju inflacije prošle godine, a sada se priprema nova mera koja će se nadovezati na prethodnu.

Ministar Momirović ističe da je osnovna obaveza države da štiti građane od visokih cena, te da su aktivnosti Vlade i Narodne banke Srbije već dovele do značajnog smanjenja inflacije. On najavljuje pregovore sa trgovcima, proizvođačima i dobavljačima kako bi se identifikovali proizvodi koji bi mogli biti obuhvaćeni novom merom.

Akcija "Bolja cena" i obaranje inflacije

Prošlogodišnja inflacija od skoro 16,5 procenata direktna je posledica rata na istoku Evrope, kako navodi ministar Momirović. Međutim, sprovođenjem akcije "Bolja cena" inflacija je značajno smanjena na 5,5 procenata, što je rezultat koji je privukao pažnju čitavog regiona. Republički zavod za statistiku potvrdio je značajan doprinos ove akcije u obaranju inflacije.

Nove mere za još povoljnije cene i proizvode

Ministar Momirović najavljuje da će nova mera za obaranje cena uključiti još više proizvoda po atraktivnijim cenama, sa ciljem da se izađe u susret potrebama građana. On ističe da će nova akcija biti rezultat praćenja tržišnih trendova i pregovora sa relevantnim akterima, te da će biti uskoro predstavljena javnosti.

Proizvodi obuhvaćeni akcijom "Bolja cena"

Akcija "Bolja cena" obuhvatala je 36 grupa proizvoda od kojih su mnogi svakodnevno korišćeni proizvodi, poput mleka, jogurta, pelena i sredstava za higijenu. Ministar Momirović najavljuje da će biti ubačeni još neki vrlo važni proizvodi, a pregovori sa trgovcima, proizvođačima i dobavljačima su u toku.

Kao zaključak, ministar Momirović ističe da Vlada Srbije neće stati sa sprovođenjem mera za obaranje inflacije dok se ona ne spusti ispod 3 procenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading