SAOPŠTENJE AMSS: Teretna vozila na Batrovcima se zadržavaju 10, na Horgošu 2 sata

Autor:

Vesti

09.03.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahlađenje i moguće slabe snežne padavine u planinskim predelima menjaju uslove vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

SAOPŠTENJE AMSS: Teretna vozila na Batrovcima se zadržavaju 10, na Horgošu 2 sata

Foto: Tanjug/AP

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Međutim, situacija je drugačija za teretna vozila, koja se na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju čak 10 sati, dok je situacija nešto povoljnija na Horgošu gde teretna vozila zadržavaju se dva sata.

Upozorenje Auto-moto saveza Srbije

Zahlađenje i moguće slabe snežne padavine u planinskim predelima menjaju uslove vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Vozače upozoravaju da postoji mogućnost formiranja tankog ledenog sloja na svim vlažnim deonicama puta, posebno u jutarnjim satima, što povećava opasnost od proklizavanja točkova.

Otežani uslovi vožnje zbog magle

Vidljivost je zbog magle smanjena na prilazima Kopaoniku i na području Požege, a magle ima i pored južne i zapadne Morave. Ovo može značajno uticati na vožnju, pa vozače upozoravamo da budu posebno oprezni u ovim područjima.

Povećan saobraćaj ka planinskim destinacijama

Vikendom je saobraćaj pojačan na putevima koji vode ka Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarama, Tari i Staroj planini. Ovo može dovesti do gužvi i dužih putovanja, pa se vozačima savetuje da budu spremni na moguće zastoje i da planiraju putovanje unapred.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama

Prema informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila, što bi trebalo doprineti fluidnijem protoku saobraćaja na ovim lokacijama.

Uzimajući u obzir sve ove faktore, vozači bi trebalo da budu dodatno oprezni i da se prilagode trenutnim uslovima na putevima.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading