CARINICI SPREČILI KRIJUMČARENJE ROBE VREDNE MILION I PO! Velika zaplena na Horgošu, pronađeno više vakum kesa! (FOTO)

Autor: M.B.

Hronika

19.02.2024

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinski službenici sprečili dva pokušaja krijumčarenja garderobe.

CARINICI SPREČILI KRIJUMČARENJE ROBE VREDNE MILION I PO! Velika zaplena na Horgošu, pronađeno više vakum kesa! (FOTO)

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs

Na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš, carinski službenici su zajedno sa policijom 16. februara 2024. godine sprečili dva pokušaja krijumčarenja garderobe čija je ukupna vrednost procenjena na više od milion i po dinara. Prvi slučaj otkriven je na graničnom prelazu Batrovci, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen kamion koji je iz Turske ka Nemačkoj prevozio plastične palete.

 

Detaljan pregled otkrio skriveni tovar


Nakon detaljnog pregleda, carinski službenici su otkrili da se ispod plastičnih paleta zapravo nalazi garderoba, koja je trebalo da bude krijumčarena u Nemačku. Ovaj slučaj predstavlja još jedan primer kreativnih metoda krijumčarenja robe preko granica, gde krijumčari pokušavaju da sakriju švercovanu robu na različite načine.

Drugi pokušaj krijumčarenja na graničnom prelazu Horgoš

Drugim slučajem krijumčarenja garderobe bavili su se carinski službenici na graničnom prelazu Horgoš. Detaljnim pregledom automobila koji je takođe bio u tranzitu ka Nemačkoj, otkriven je veliki broj skrivenih kutija sa garderobom. Krijumčarena garderoba je imala visoku tržišnu vrednost, a njen ulazak u zemlju bez plaćenih carinskih dažbina bi nanosio značajnu štetu legalnim trgovcima.

-Mada je vozač tvrdio da sem robe koju prevozi nema ništa drugo da prijavi, carinici su u tovarnom delu, među plastičnim paletama, pronašli više vakum kesa punih različite garderobe. Utvrđeno je da se radi o 113 muških i dečjih jakni, prsluka i dukserica, čija je vrednost procenjena na iznos od preko 1.200.000 dinara-saopšteno je u Upravi carine. 

U drugom slučaju, koji se desio istog dana na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, došlo je do zaplene firmirane odeće i obuće prilikom detaljne kontrole autobusa. Ova situacija je izazvala pažnju i podigla pitanje o ilegalnoj trgovini poznatim brendovima.


Detaljnija analiza otkrila je da je ova firmirana odeća i obuća bila namenjena za transport iz Nemačke ka Albaniji. Ovakav neobičan put robe izazvao je sumnju i postavio pitanje o mogućim ilegalnim aktivnostima.

-Kese sa muškim jaknama, džemperima i patikama, sa obeležjima robnih marki "Boss" , "Hermes" i "Karl Lagerfeld", bile su sakrivene ispod zadnjeg reda sedišta u autobusu. Cene na etiketama svakog pojedinačnog artikla, ukazuju na autentičnost pomenutih robnih marki, pa je na osnovu njih vrednost robe procenjena na oko 350.000 dinara-navedeno je u saopštenju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading