"KO SE JAVI DOBIJA DUPLO OD ONOGA ŠTO IMA NA KARTICI" Sa lažnog profila NBS navlače NAIVČINE - JOŠ JEDNA PREVARA KRUŽI SRBIJOM!

Autor:

Vesti

07.03.2024

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodna banka Srbije je u prošlosti već upozoravala građane na slične pokušaje prevare i lažnih nagradnih igara.

"KO SE JAVI DOBIJA DUPLO OD ONOGA ŠTO IMA NA KARTICI" Sa lažnog profila NBS navlače NAIVČINE - JOŠ JEDNA PREVARA KRUŽI SRBIJOM!

Foto: Shutterstock

Na društvenim mrežama nedavno se ponovo pojavila lažna stranica koja se predstavlja kao Narodna banka Srbije, a prevaranti na njoj nude dupliranje novca korisnicima dina kartice. Ova prevara je veoma slična prethodnim pokušajima prevare, a pojedini građani su upozorili javnost na ovu prevaru.

Lažna obećanja i upozorenje građana

Na lažnoj stranici, prevaranti su objavili privlačnu ponudu koja glasi: "Poklanjamo svim korisnicima dina kartice! Prvih 50 kojih se jave dobijaju duplo od onoga što imaju na kartici!" Uz ovo obećanje, korisnicima su naložili da obave određene korake kako bi ostvarili navodnu nagradu. Međutim, ispod ove objave nalazi se fotografija Banke Poštanske štedionice, dok su na profilnim fotografijama istaknuti logo Narodne banke Srbije i zgrada ove institucije.

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

 

 


Jedna Beograđanka je upozorila javnost putem Instagram storija "Serbialive Beograd", navodeći: "Pojavila se grupa Narodne banke Srbije, navlače ljude da uplaćuju novac. Obavestite vaše bake, deke i sve ostale koji mogu da poveruju u tu prevaru." Ovo upozorenje je podstaklo građane da budu oprezni i da ne nasedaju na lažna obećanja koja dolaze sa sumnjivih profila na društvenim mrežama.

Apel Narodne banke Srbije

Narodna banka Srbije je u prošlosti već upozoravala građane na slične pokušaje prevare i lažnih nagradnih igara. Tada je apelovala na korisnike dina kartice da ne nasedaju na ovakve obmane, te ih je pozvala da u slučaju sumnje odmah obaveste banku koja im je karticu izdala. Važno je naglasiti da je minimalni iznos za dupliranje novca navodno 5.000 dinara, dok je maksimalni iznos 500.000 dinara.

U svetlu novih pokušaja prevare, važno je da građani ostanu informisani o potencijalnim prevarantskim aktivnostima na društvenim mrežama i da ne uplaćuju novac na osnovu sumnjivih obećanja koja dolaze sa lažnih profila. Ovakvi slučajevi naglašavaju značaj opreznosti prilikom korišćenja interneta i deljenja ličnih podataka.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading