O OVAKVOM MESTU SVAKI SRBIN SANJA: Kuće su otključane, kriminala nema, a troškovi za čitavu porodicu MIZERNI - Ovako su se Panići OVAJDILI u bajkovitoj zemlji!

Autor:

Vesti

06.03.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosečna plata radnika na Islandu iznosi oko 2.000 evra, a troškovi života su pristupačni - ishrana za četvoročlanu porodicu košta oko 1.000 evra mesečno, dok su troškovi grejanja stana od 100 kvadrata svega 70 evra, a struje oko 60 evra.

O OVAKVOM MESTU SVAKI SRBIN SANJA: Kuće su otključane, kriminala nema, a troškovi za čitavu porodicu MIZERNI - Ovako su se Panići OVAJDILI u bajkovitoj zemlji!

Foto: Shutterstock

Jelena i Zoran Panić iz Niša, zajedno sa sinovima Đorđem i Markom, već skoro dve decenije žive na Islandu, ostrvskoj zemlji koja mnoge iz našeg podneblja fascinira svojim načinom života. Iako surova klima može delovati zastrašujuće, Panići ističu da je život na Islandu uistinu lep, zahvaljujući izuzetnom funkcionisanju države, gotovo nepostojećem kriminalu i obilju poslova za sve koji žele da rade.

Foto: Shutterstock

 

 


Radna etika od najmlađih godina

Jelena ističe da je na Islandu radna etika veoma razvijena, te da već sa 14 godina Islanđani počinju da rade lakše poslove, a do 16. godine ne plaćaju porez. Grad Rejkjavik čak obezbeđuje poslove preko leta za sve đake koji žele da rade, pružajući im priliku da steknu radne navike i odgovornost od najranijeg doba.

Finansijska stabilnost

Prosečna plata radnika na Islandu iznosi oko 2.000 evra, a troškovi života su pristupačni - ishrana za četvoročlanu porodicu košta oko 1.000 evra mesečno, dok su troškovi grejanja stana od 100 kvadrata svega 70 evra, a struje oko 60 evra. Ova finansijska stabilnost doprinosi opuštenom načinu života, pa je tako na Islandu retkost da ljudi zaključavaju svoje domove i automobile, s obzirom na gotovo nepostojeći kriminal.

Administrativna efikasnost

Gotovo svi administrativni poslovi na Islandu mogu se završiti preko interneta, a čak i za one malobrojne za koje je potrebno otići u državnu ustanovu, procedura je brza i efikasna. Na primer, izdavanje pasoša traje svega desetak minuta, a dokument se dostavlja na kućnu adresu.

Zdravstveni sistem i ekološka svest

Zdravstveni sistem na Islandu spada među najbolje na svetu, gde se pregledi ne čekaju duže od tri nedelje, a zdravstveno osiguranje pokriva veći deo troškova lečenja tokom godine. Takođe, Islanđani veoma vode računa o očuvanju ekologije i zdravlja, te već od najranijeg uzrasta decu uče da borave što više na otvorenom, čak i tokom hladnih dana.

Uprkos surovim vremenskim uslovima, porodica Panić uživa u životu na Islandu, gde su pronašli harmoniju između poslovnih obaveza i kvalitetnog porodičnog života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading