Ministarka Grujičić u poseti zdravstvenim ustanovama Šapca i Bogatića!

Autor:

Vesti

01.03.2024

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadam se da ćemo naći zajednički jezik sa lokalnom samoupravom kako bi Služba hitne medicinske pomoći bila odvojena od službe Opšte medicine u samom Domu zdravlja., rekla je ministarka.

Ministarka Grujičić u poseti zdravstvenim ustanovama Šapca i Bogatića!

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Danica Grujičić posetila je danas zdravstvene ustanove u Šapcu i Bagatiću.
 
Obilazeći ambulante u selima Dublje, Klenje i Badovinci, ministarka je istakla da su seoske ambulante upravo način da zdravstvenu uslugu približimo svim građanima, posebno ističući primer nove ambulante u Dublju.

Ministarka Grujičić je prilikom posete Domu zdravlja u Bogatiću, podsetila da je svojevremno upravo ovaj dom zdravlja bio proglašen za najbolji u Srbiji.

- Nadam se da ćemo naći zajednički jezik sa lokalnom samoupravom kako bi Služba hitne medicinske pomoći bila odvojena od službe Opšte medicine u samom Domu zdravlja. 

Republika

Foto: Ministarstvo zdravlja

Danica Grujičić u poseti Domu zdravlja u Šapcu

 

- Hitna pomoć mora da ima dovoljan broj lekara i sestara jer su hitne pomoći u malim mestima važne i zato što se njima najčešće javljaju hronični pacijenti. Razgovarali smo i o patronaži kao obliku pomoći starijim pacijentima. Takođe, ideja je da domove zdravlja što bolje opremimo, a lekare osposobimo da rade na što većem broju aparata, tako da u njima mogu da pruže 85 odsto svih zdravstvenih usluga građanima. Jer ako imamo dobro organizovanu opštu medicinu, imaćemo i skrininge i rano otkrivanje bolesti, uspešnu prevenciju - istakla je ministarka nakon obilaska Bogatića, dodajući da će Ministarstvo zdravlja ovoj ustanovi vrlo brzo obezbediti digitalni mamograf i ultrazvučni aparat za Odeljenje ginekologije.

Republika

Foto: Ministarstvo zdravlja

Danica Grujičić sa kolegama

 

U nastavku posete, ministarka zdravlja Danica Grujičić je obišla i zdravstvene ustanove u Šapcu.

Republika

Foto: Ministarstvo zdravlja

Danica Grujičić sa kolegama

 

- Dom zdravlja je lepo opremljen i dobro organizovan, posebno sam zadovoljna kako je uređeno Odeljenje pedijatrije. Potrebno je još nekih kadrovskih pojačanja, upravo pedijatara, pa je ovo i poziv mladim kolegama da se odluče za ovu lepu i odgovornu specijalizaciju. Kako ni bolnica ni dom zdravlja nemaju mamograf, uskoro ćemo obezbediti digitalni mamograf i digitalni rendgen aparat. Drago mi je da je Šabac dobio magnetnu rezonancu, a pacijente molim za malo strpljenja dok kolege prođu obuku jer je ovo sasvim novi i drugačiji aparat. Očekujem da će od 15. aprila i Šabac početi da koristi softver za zakazivanje pregleda -  rekla je ministarka Danica Grujičić, zaključivši da dalji razvoj doma zdravlja i bolnice u Šapcu zavise od toga da li će se graditi bolnica na novoj lokaciji, jer postoji i takav predlog, ili će ostati gde je sada.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading