"OMOGUĆI ĆE NEZAVISNOST SRBIJE U BORBI PROTIV ZARAZNIH BOLESTI"! Položen kamen temljac za novu "Torlakovu" laboratoriju! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

26.02.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri i funkcioneri prisustvovali ceremoniji.

"OMOGUĆI ĆE NEZAVISNOST SRBIJE U BORBI PROTIV ZARAZNIH BOLESTI"! Položen kamen temljac za novu "Torlakovu" laboratoriju! (FOTO, VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Danas se održava svečanost postavljanja kamena temeljca novog dijagnostičko-istraživačkog objekta sa laboratorijom trećeg nivoa biološke bezbednosti (BSL-3) u okviru Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“.

Postavljanju kamena temeljca prisustvuju ministar telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministarka zdravlja Danica Grujičić, kao i ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, ministar za javna ulaganja Marko Blagović, kao i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović.

Prisustvovali su i ministarka nauke Jelena Begović, kao i predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Ministartsvo zdravlja počinje izgradnju objekta uz pomoć Svetske banke. Srbija ovim unapređuje sistem kontrola bolesti. Bsl 3 biće dostupna ne samo "Torlaku", već i drugim ustanovama i obezbeđuje nezavisnost Srbije u borbi protiv zaraznih bolesti.

- Ovo je izuzetno značajno. Današnjim polaganjem kamena temeljca učvšćujemo temelje nezavisnosti u borbi protiv zaraznih bolesti. Nova laboratorija i postojeće laboratorije biće odgovor na buduće izazove i da vratimo poverenje u domaće vakcine - istakla je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Ceremonija je završena polaganjem kamelja temeljca koji su položili Aleksandar Šapić i ministarke Begović i Grujičić. 

 

 

Vrednost ovog projekta je 12 milijardi evra, dok je rok predviđen za izgradnju do kraja sledeće godine.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Шокирана

26.02.2024 11:29

Ви сте неписмени (ОМОГУЋИ ЋЕ)!!! Вратите се у школу!