ZELENSKI ODLIKOVAO EDIJA RAMU: Usledilo međusobno darivanje (VIDEO)

Autor:

Vesti

28.02.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon potpisivanja sporazuma, Zelenski i Rama su se uputili ispred kongresne dvorane gde se održava samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa.

ZELENSKI ODLIKOVAO EDIJA RAMU: Usledilo međusobno darivanje (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Danas je u kabinetu premijera Edija Rame u Tirani održan sastanak premijera Albanije i predsednika Ukrajine, Edija Rame i Volodimira Zelenskog, koji je rezultirao potpisivanjem sporazuma o saradnji između ove dve zemlje. Obojica lidera istakla su da ovaj sporazum predstavlja značajan korak ka jačanju prijateljstva između Albanije i Ukrajine, te unapređenju njihovih međusobnih odnosa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


Odlikovanje i poklon

Tokom sastanka, predsednik Zelenski je odlikovao premijera Ramu najvišim ukrajinskim odlikovanjem "Orden kneza Jaroslava Mudrog", a Rama je, zauzvrat, Zelenskom poklonio knjigu svojih umetničkih dela. Ova gesta simbolizuje duboko prijateljstvo i poštovanje između dva lidera i njihovih zemalja.

Učešće na samitu

Nakon potpisivanja sporazuma, Zelenski i Rama su se uputili ispred kongresne dvorane gde se održava samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa. Oni su zajedno dočekali učesnike samita, a prema objavljenom dnevnom redu, očekuje se da će obojica lidera održati uvodne govore, da će imati sastanak iza zatvorenih vrata, te da će samit biti zaključen njihovom zajedničkom konferencijom za novinare.

Ovim sporazumom i zajedničkim učešćem na samitu, Albanija i Ukrajina potvrđuju svoju spremnost za jačanje saradnje i unapređenje odnosa, kao i za aktivno učestvovanje u regionalnim inicijativama.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading