"VREME MOŽE BITI OPASNO" OGLASIO SE RHMZ ZBOG OLUJNOG VETRA! Upaljen meteo alarm u pojedinim delovima Srbije

Autor:

Vesti

27.02.2024

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

"VREME MOŽE BITI OPASNO" OGLASIO SE RHMZ ZBOG OLUJNOG VETRA! Upaljen meteo alarm u pojedinim delovima Srbije

Foto: Tanjug/J. PAP

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je objavio najavu zbog vetrovitog vremena. Takođe je u pojedinim delovima Srbije na snazi žuti meteo alarm.

"Toplo, u košavskom području i planinskim predelima i vetrovito vreme. Do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlja se period natprosečno toplog vremena. U većini mesta najviša temperatura biće od 15 do 20 °C. Kiša se u četvrtak i petak očekuje u većini krajeva, a za vikend u brdsko-planinskim predelima. U košavskom području i planinskim predelima će duvati umeren i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni jugoistočni vetar", objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Žuti meteo alarm je na snazi u Banatu i Pomoravlju zbog vetra. "Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Podsetimo, meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da je tokom februara zabeležena prosečna temperatura najviša u poslednjih 136 godina odnosno od kako se meri temperatura u Srbiji, a da nas natprosečne temperature i toplo vreme očekuju i u prvoj polovini marta.

Todorović je rekao i da očekuje natprosečne temperature i u prvoj polovini marta koje će se kretati od 15 do 20 stepeni, a da će se temperature u uslovno rečeno hladnijim danima kretati od 10-12 stepeni što je, kako je istakao, iznad proseka za ovaj period godine.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading