RUDAR IZ ZENICE PODIGAO KREDIT I OTVORIO SVOJ RUDNIK: Neverovatno kako mu ide! (VIDEO)

Autor:

Vesti

26.02.2024

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Salih Doglod - Rudar sa vizijom

RUDAR IZ ZENICE PODIGAO KREDIT I OTVORIO SVOJ RUDNIK:  Neverovatno kako mu ide! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Youtube/Srećko Stipović


Salih Doglod, poznatiji kao Luka, svoj život posvetio je rudarstvu na području opštine Zenica. Nakon što je radio 11 godina u rudniku Stranjani, odlučio je da preuzme inicijativu i otvori svoj rudnik uglja. Potiče iz porodice rudara, a zanimljivo je da mu je otac svojevremeno odbio odštetu za povredu na radu kako bi obezbedio zaposlenje za svoja dva sina.


Izazovi preduzetništva u rudarstvu

Otvoreni rudnik uglja predstavlja izazov, ali Salih ističe da su poslovi trenutno stabilni, a desetak radnika solidno zarađuje.

Nedostatak radne snage je jedan od ključnih problema, pa Salih kopačima nudi primamljivu dnevnicu od 200 KM za 10 sati rada, uz obezbeđenu hranu. Ova inicijativa pokazuje Salihovu sposobnost prepoznavanja problema i pronalaženja efikasnih rešenja.

- Radimo kako radimo! Nije baš najbolje, ali nije ni najgore. Imamo platu: ne moramo da idemo po svetu - kaže Doglod i navodi da je zadovoljan.


Rudarstvo kao ključ preživljavanja

Područje između Tetova i Stranjana kod Zenice obiluje rudarskim jamama u kojima radi više stotina radnika. Salih ističe da bi bilo od velike koristi da vlasti dodele koncesije za iskopavanje uglja po minimalnoj ceni, s obzirom na trend zatvaranja rudnika i gubitak radnih mesta. Za mnoge rudare, ovo je jedini način da prehrane svoje porodice, što dodatno naglašava važnost rudarstva u ovom regionu.

Salih Doglod, sa svojom preduzetničkom vizijom i predanim radom, predstavlja inspiraciju i primer istrajnosti u suočavanju sa izazovima rudarske industrije.

(Nezavisne)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading