BICIKLOM STARIM 40 GODINA, SA 5 EVRA U DŽEPU KRENULA NA PUT OKO SVETA: Evo kako je bivša profesorka književnosti iz Srbije postala svetska atrakcija (FOTO)

Autor:

Vesti

25.02.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada je morala da silazi sa bicikla, jer nije mogla da vozi zbog vetra ogromne jačine. I ne samo to, čak nije mogla ni da korača koliko je bio snažan!

BICIKLOM STARIM 40 GODINA, SA 5 EVRA U DŽEPU KRENULA NA PUT OKO SVETA: Evo kako je bivša profesorka književnosti iz Srbije postala svetska atrakcija (FOTO)

Foto: instagram/printscreen/ciklonomad

Snežana Radojičić, nekadašnja profesorka književnosti, danas je poznata kao svetska putnica koja je odlučila da svoj život promeni iz korena.

Davne 2011. godine je hrabro krenula na put oko sveta biciklom starim 40 godina, sa osam brzina i budžetom od svega 5 evra dnevno. Ova avanturistkinja ističe da je putujući pripovedač i da sada živi svoj san o slobodi i kreativnosti.

 

 


Put oko sveta

Tokom proteklih 12 godina, Snežana je prevalila preko impresivnih 80.000 km, posetila 53 zemlje na četiri kontinenta i nastavlja dalje ka Aljasci. Njena avantura obuhvata vožnju po Himalajima, pustinji Gobi, pustinji Atakama, Andima, Sibiru, džunglama Bornea, Amazoniji i mnogim drugim egzotičnim destinacijama.



Neustrašiva avanturistkinja

Snežana se nije zaustavila ni pred najvećim izazovima. Pela se na vulkane u Pacifičkom vatrenom pojasu, prošla je najimpresivnije kanjone i provele dane i dane bez ikakvog znaka civilizacije. U svemu tome, verni saputnik joj je maskota Skituljko.

 

 

 

 


Izazovi putovanja

Njena znatiželja je toliko velika da je nije bilo strah da istraži i najnepristupačnija mesta na zemlji. Putujući, suočila se sa brojnim prirodnim neprilikama, uključujući grad veličine oraha na Andima i ekstremne vremenske uslove.

Putovanje kao način života

Snežana ističe da je život zapravo jedno veliko putovanje i da nema veze sa odredištem. Naučila je da veruje svojim instinktima, rizikuje i nalazi radost u nepoznatom. Njen nomadski život na biciklu otvorio joj je srce za svet mogućnosti i naučio je da uživa u lepoti života.

 

 

 

 


Snežana Radojičić je primer hrabre i neustrašive avanturistkinje koja je odlučila da živi život punim plućima, istražujući svet na dva točka. Njeni doživljaji sa putovanja inspirišu i podstiču na razmišljanje o lepoti života i neprekidnom istraživanju.

 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading