OTAC DOVEO ĆERKU SA VISOKOM TEMPERATUROM, DOKTORKA SPAVALA, PA MU ODBRUSILA: "Šta sad ja da joj radim?!"

Autor:

Vesti

24.02.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Scena koja je zaprepastila mnoge!

OTAC DOVEO ĆERKU SA VISOKOM TEMPERATUROM, DOKTORKA SPAVALA, PA MU ODBRUSILA: "Šta sad ja da joj radim?!"

Foto: Printskrin

Otac male devojčice od dve i po godine izvinio se, s dozom ironije, na društvenoj mreži Iks (nekadašnji Tviter) pedijatrijskoj doktorki iz dežurne ambulante zato što ju je probudio dovevši svoju ćerku na pregled u 3:20 ujutru zbog visoke temperature. Ovaj njegov post na društvenim mrežama iznenada je izazvao širok spektar reakcija među sugrađanima, pokrenuvši žustru debatu sa podeljenim mišljenjima.

- Evo ovako i javno da se izvinim doktorki iz dežurne pedijatrijske ambulante što smo je noćas u 3.20 sati probudili kada smo doveli Saru (32 meseca) jer 12 sati ima temperaturu od 39,2 do 39,5 stepena i dali joj dva puta brufen, tuširali je, obloge stavljali, nakon čega joj se temperatura samo spusti na 38 stepeni i posle dva sata opet digne. A nema nikakve druge siptome (kašalj, curenje nosa, teško disanje i sl.). Lepo nam doktorka rekla da nije trebalo da dolazimo, jer dete ima temperaturu, a nema nikakve druge siptome. Pitala nas je šta sada ona da radi - prepričao je ovaj sugrađanin i dodao da im je, takođe, poručila da s obzirom da brufen ide na šest sati, između ubace paracetamol.

- Nema veze što dete na tri sata pije sirupe, jer su oni različiti. A pošto se pita zašto smo doveli bolesno dete i ne zna šta sada da uradi sa tim, čim Sara ozdravi dovešćemo je, pa će onda verovatno znati šta da radi sa zdravim detetom. I, naravno, gledaćamo da to bude u neko normalnije vreme i, naravno, ne u vreme dežurstva kad odmarate za prvu smenu u privatnoj ordinaciji - napisao je.

Naravno, ova objava je odmah izazvala buru reakcija i bilo je mnogih koji su stali na stranu izrevoltiranog oca.

- Ćerka nam već duže vreme govori da će da studira medicinu. Naravno, da ćemo je podržati, ali sam joj rekao da ću je, ako se bude ponašala kao ta doktorka (imali smo slična iskustva), skratiti za glavu - napisao je jedan, dok je drugi prokomentarisao da takvi lekari ne zaslužuju pristojno ponašanje.

- Glavu bih joj okrenula, samo da se puši. Takvi lekari ne zaslužuju da budeš fin sa njima.

Međutim, bilo je i onih koji su rekli da razumeju doktorku, da se zaista ništa i ne treba specijalno raditi kada dete ima temperaturu, te da ovaj otac preteruje.

- Praksa je da se sa temperaturom ne radi ništa. Biće to u redu sa vremenom, tj. vi ćete biti. Preživela sam dva potresa mozga i jednu zamalo operaciju sa detetom koje ima šest godina, pa nisam pljuvala. Neke stvari ostavite u krugu porodice i psihijatra - napsala je jedna majka dok je druga dodala da "ne vidi problem osim što doktorka nije bila baš raspoložena".

Na brojne kritike reagovao je i otac koji je objavio post, objasnivši da nije paničio bezveze jer mu starija ćerka ima trajno oštećenje sluha zbog sličnog nemara lekara.

- Na jučerašnji post, gde sam bio revoltiran ponašenjem dežurnog pedijatra, dobio sam dosta komentara da sam debil, idiot, nesposoban roditelj, paničar i slično. Nisam odveo dete da meni dežurni doktor bude psihijatar već da pregleda dete (uši, grlo i pluća), jer nažalost imam iskustvo sa starijom ćerkom gde zbog slične situacije ima trajno oštećenje sluha na desnom uhu od 70 odsto. Bilo je isto: "Javite se za 3, 4 dana", i na kraju bila upala uha, a dete sad ima posledice ceo život.

(Kurir)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading