KOLAPS NA GRANICI SA CRNOM GOROM: Na prelazu Gostun u smeru ka Srbiji kilometarske kolone

Autor:

Vesti

18.02.2024

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razlog za ovo bio je saobraćajni udes na auto-putu od Podgorice do Kolašina.

KOLAPS NA GRANICI SA CRNOM GOROM: Na prelazu Gostun u smeru ka Srbiji kilometarske kolone

Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/bs

Večeras su se vozači na graničnom prelazu Gostun između Srbije i Crne Gore suočili sa izuzetno neprijatnom situacijom. Saobraćajni kolaps i kilometarske kolone vozila na ulazu u Srbiju izazvali su frustraciju među putnicima. Ivan Smiljanić iz Čačka, koji je putovao iz Budve, izrazio je svoje nezadovoljstvo, ističući da su duže od pola sata čekali na polovini kolone koja se protezala u dužini od nekoliko kilometara, prenosi Telegraf.rs.

Razlog za ovo bio je saobraćajni udes na auto-putu od Podgorice do Kolašina, zbog čega su vozači morali da koriste alternativni put preko Platija i kanjona Morače, što je dodatno usporilo vožnju. Ovakvi kolapsi na graničnim prelazima ne samo da uzrokuju neprijatnosti putnicima, već i ukazuju na potrebu za unapređenjem infrastrukture i efikasnijim upravljanjem saobraćajem.

Bez gužvi na graničnom prelazu Jabuka

Za razliku od graničnog prelaza Gostun, na prelazu Jabuka preko Pljevalja nisu zabeležene veće saobraćajne gužve. Ovo predstavlja olakšanje za putnike koji su koristili ovaj pravac, s obzirom na izazovnu situaciju na susednom prelazu. Ipak, potrebno je pratiti situaciju na graničnim prelazima kako bi se putnici mogli informisati i planirati svoje putovanje na najefikasniji način.

Pojačan intenzitet saobraćaja na putu od Zlatibora ka Čačku

Magistralni put od Zlatibora ka Čačku tokom čitavog dana bio je poprište pojačanog saobraćaja. Ovo je posebno zanimljivo s obzirom na turističku atraktivnost Zlatibora i činjenicu da su putnici iz različitih delova regiona odlučili da posete ovu destinaciju. Povećan broj vozila na putu ukazuje na potrebu za unapređenjem saobraćajne infrastrukture, kao i na značaj planiranja putovanja u periodima kada su putevi posebno opterećeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading