"PREPOZNAMO KAD JE KRAVA BERIĆETNA" Upoznajte Milicu, miljenicu svojih domaćina:TRI PUTA OTELILA DVOJKE, ima i poseban režim ishrane

Autor:

Vesti

15.02.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krava Milica, koja je i sama rođena u istoj štali, redovno iznenađuje svoje vlasnike svojom plodnošću.

"PREPOZNAMO KAD JE KRAVA BERIĆETNA" Upoznajte Milicu, miljenicu svojih domaćina:TRI PUTA OTELILA DVOJKE, ima i poseban režim ishrane

Foto: RINA

Rađanje blizanaca kod krava predstavlja retkost, ali za porodicu Ćurdić iz sela Negbina to postaje sve uobičajenija pojava.

Na njihovoj farmi, krava Milica redovno donosi po dva zdrava teleta, unoseći radost i nadu za dalji razvoj stoke.


Mezimica Milica - Majka blizanaca

Krava Milica, koja je i sama rođena u istoj štali, redovno iznenađuje svoje vlasnike svojom plodnošću. Sa izuzetnom mlečnošću, ona daje između 25 i 32 litara mleka dnevno, što je čini dragocenom članicom farme porodice Ćurdić.

Foto: RINA

 

 

Prepoznavanje koja je krava berićetna za porodicu Ćurdić je veoma važno, a po vratu i damarima na stomaku moguće je prepoznati ovu karakteristiku. Milica, kao izuzetno mlečna i plodna krava, dobija poseban režim ishrane kako bi se očuvala njena vitalnost i plodnost.

Očekivanja porodice Ćurdić
 

Republika

Foto: RINA

 

U ovom periodu, farmu porodice Ćurdić očekuju nova teljenja, a već se nestrpljivo iščekuje da li će krava Milica ponovo doneti blizance. Domaćica Radosava Ćurdić ističe da je Milica njihova mezimica, te da su nestrpljivo očekivali ovaj novi porod.

- Prepoznamo koja je krava berićetna, po vratu i po damarima na stomaku to se gleda, tada je krava mlečna. Ona daje od 25 do 32 litre mleka dnevno”, kazao je Dragomir Ćurdić.

Upravo zbog svoje izuzetne mlečnosti i plodnosti, Milica će uskoro dobiti i svoju naslednicu, čime će se nastaviti njen genetski niz izuzetno plodnih krava na farmi Ćurdić.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading