JOŠ JEDNA VELIKA ZAPLENA NA CARINI: 1.160 komada odeće poznatih brendova, vrede gotovo kao nov "punto"

Autor:

Vesti

12.02.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovska carina zaplenila tekstilnu robu vrednu 13.000 evra

JOŠ JEDNA VELIKA ZAPLENA NA CARINI:  1.160 komada odeće poznatih brendova, vrede gotovo kao nov "punto"

Foto: kosovska carina


Danas je u regionu Prizrena kosovska carina zaplenila veliku količinu tekstilno-odevnih predmeta u vrednosti od oko 13.000 evra. Ukupno je pronađeno preko 1.100 artikala bez odgovarajuće dokumentacije, a sumnja se da je reč o prokrijumčarenoj robi. Među zaplenjenom robom su i falsifikovani brendovi poput adidas, prada i boss, čime su prekršena prava intelektualne svojine.

Transportno vozilo zaustavljeno bez potrebne dokumentacije

Kosovska carina zaustavila je danas transportno vozilo koje je prevozilo tekstilnu robu bez odgovarajuće dokumentacije. Ova akcija usledila je nakon sumnje da je roba prokrijumčarena, a rezultirala je oduzimanjem više od 1.100 artikala u vrednosti od oko 13.000 evra. Fotografije oduzete robe pokazuju natpise poznatih brendova poput adidas, prada i boss, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije.

Foto: kosovska carina

 

 


Prekršena prava intelektualne svojine

Iz kosovske carine ističu da je reč o falsifikovanim brendovima, te da je ovim postupanjem prekršena prava intelektualne svojine. Ova zaplena predstavlja važan korak u suzbijanju ilegalnog prometa falsifikovane robe, dok oduzimanje predmeta predstavlja konkretan potez u zaštiti autentičnih brendova.

Oduzimanje robe do pokretanja disciplinskog postupka

Sva zaplenjena roba biće zadržana do pokretanja disciplinskog postupka protiv odgovornih lica. Ovaj potez kosovske carine predstavlja jasan signal da se ilegalni promet falsifikovane robe neće tolerisati, te da će počinioci biti odgovarajuće sankcionisani.

Kosovska carina je danas sprovela važnu akciju zaplene falsifikovane robe, čime je poslala snažnu poruku odlučnosti u suzbijanju ilegalnog prometa. Oduzimanje tekstilno-odevnih predmeta vrednih 13.000 evra predstavlja značajan korak u zaštiti autentičnih brendova i prava intelektualne svojine.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading