"NAŠ NAROD JE UVEK BIRAO PUT ISTINE" Patrijarh Porfirije u manastiru Krka

Autor:

Vesti

12.02.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Porfirije je doputovao juče u dvodnevnu posetu Eparhiji dalmatinskoj povodom slave Bogoslovije Sveta Tri Jerarha u manastiru Krka.

"NAŠ NAROD JE UVEK BIRAO PUT ISTINE" Patrijarh Porfirije u manastiru Krka

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Patrijarh srpski Porfirije danas služi Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Krka, drugog dana posete Eparhiji dalmatinskoj. Liturgija je počela u 9 sati, povodom slave Bogoslovije Sveta tri Jerarha, a za 12 časova previđena je svečana akademija.

Poseta Eparhiji dalmatinskoj

Patrijarh Porfirije je doputovao juče u dvodnevnu posetu Eparhiji dalmatinskoj povodom slave Bogoslovije Sveta Tri Jerarha u manastiru Krka. Na početku posete, patrijarh je služio svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku. Takođe, juče je u manastiru Krka služena svečana doksologija, a patrijarh je u besedi istakao važnost vere, truda i podviga srpskog naroda koji vekovima živi na ovim prostorima.

Patrijarh Porfirije je naglasio: "Naš narod na ovim prostorima, kao i svugde gde živi, nije obraćao pažnju na to da li je lako. Narod naš zna da onaj koji je hteo da mu ne bude lako, taj je neretko bivao izgubljen i prestajao je da bude to što jeste. Naš narod, baš zato što je Hristov i kad god je bio Hristov, znao je da je važno, da je istinito, da je ispravno i zato je uvek birao put istine, išao putem istine."

Ova poseta predstavlja važan događaj za vernike Eparhije dalmatinske, ističući vezu sa istorijom i duhovnim nasleđem ovog područja. Liturgija i svečana akademija predstavljaju središnje događaje ovog poseta, okupljajući vernike i zvaničnike Crkve u zajedničkom slavlju i molitvi.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading