OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE! Evo da li školarci idu na mini raspust zbog gripa i velikog kašlja!

Autor:

Vesti

08.02.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca ne idu u školu za Dan državnosti.

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE! Evo da li školarci idu na mini raspust zbog gripa i velikog kašlja!

Foto: shutterstock

"Epidemiološka situacija je tipična za ovaj period godine," naglasila je ministarka obrazovanja Slavica Đukić Dejanović, dodavši da učenici neće pohađati nastavu 15. i 16. februara usled obeležavanja Dana državnosti.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je za RT Balkan da ne postoji ni jedan razlog da bi mini-raspust za školarce počeo u ponedeljak.

Kako je naglasila, danas su kontaktirani Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovabnović Batut", kao i Ministarstvo zdravlja.

Podsetimo, juče se ovim povodom oglasilo i zvaničnim saopštenjem Ministarstvo prosvete, jer su se u pojedinim medijima pojavile spekulacije da bi mini-raspust mogao da počne ranije.

Iz tog Ministarstva su naglasili da nije upućen nikakav zahtev direktorima škola, koji se odnosi na izjašnjavanje po pitanju produžetka Sretenjskog raspusta na celu sledeću nedelju, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu prosvete.

Skok zaraženih od velikog kašlja i gripa

Povećan je broj dece obolele od respiratornih virusnih i bakterijskih infekcija, a u Domu zdravlja "Dr Milutin Ivković" na Paliluli samo u ponedeljak pregledano je oko 1.200 dece, dominantno školskog uzrasta.

- Mi smo jedan od najvećih, ali i najrazuđenijih domova zdravlja u Beogradu. Samo u ponedeljak na svim punktovima bilo je oko 1.200 pregledane dece - rekla je za Tanjug dr Olivera Todorović, načelnica pedijatrije DZ Palilula.

Ona je rekla da se javljaju se deca svih uzrasta, ali da je za 30 odsto veći broj školske dece i broj obolelih je rastao već druge nedelje posle raspusta, da bi ovih dana dostigao vrh.

- Nadamo se malom preseku i smanjenju za praznik od 15. do 19. februara... Dominantne su repiratorne virusne infekcije, korona virus, adenovirusi, influnca, sincicijalni, pertusis, varicele, šarlah, kao i stomačni virusi - rekla je dr Todorović.

BONUS VIDEO;

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading