EVO KAKO IZGLEDA "TEMPIRANA BOMBA" U KUPATILU! Ukoliko je vaš GREJAČ "RASCVETAO", odmah pozovite MAJSTORA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.02.2024

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je alarmantna činjenica koja naglašava ozbiljnost problema i potrebu za redovnim održavanjem bojlera.

EVO KAKO IZGLEDA "TEMPIRANA BOMBA" U KUPATILU! Ukoliko je vaš GREJAČ "RASCVETAO", odmah pozovite MAJSTORA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@bekaton1

Eksplozija bojlera je ozbiljna pretnja koja može prouzrokovati ozbiljnu štetu. Prema stručnjacima, eksplozija bojlera može biti toliko snažna da je u stanju da uništi čak i dva stana.


Upozorenje električara

Jedan električar je na društvenim mrežama objavio video koji je privukao pažnju javnosti. U videu je prikazao grejač bojlera koji je pukao i pokazao koliko je nagomilan kamenac. Ovaj incident je poslužio kao podsetnik na važnost redovnog održavanja bojlera i pravilnog postupanja prilikom korišćenja istih.

Preventivne mere

Električar je istakao nekoliko važnih saveta. Prvo, apelovao je na isključivanje bojlera prilikom tuširanja kako bi se izbegla mogućnost strujnog udara. Takođe, naglasio je važnost redovnog menjanja grejača bojlera radi očuvanja sigurnosti i funkcionalnosti uređaja. Uz to, preporučio je čišćenje bojlera na period od šest do 12 meseci kao preventivnu meru.

Ovaj slučaj je podigao svest o potencijalnim opasnostima vezanim za korišćenje bojlera i istakao važnost redovnog održavanja i pravilnog postupanja prilikom korišćenja istih.

 

@bekaton1 #apel iskljucujte bojler dok se kupate#opasnost od strujnog udara#pukao grejac u bojleru#fyp #foryou #foryoupage ♬ Armageddon - Michael Tauben

 

ZAŠTITA OD POŽARA: 

Zaštita od požara u domovima građana nešto je o čemu treba voditi računa tokom cele godine. Grejalice koje opterećuju eletroinstalacije, ukrasne lampice i prskalice, dodatno povećavaju opasnost tokom zimskog i prazničnog perioda, posebno u stambenim zgradama.

Iako mnogi misle da vatra odnosi najveći broj žrtava, treba naglasiti da je dim nekoliko puta smrtonosniji od same toplote i otvorenog plamena.

– Preko 90 odsto poginulih u požaru nastrada od dima. Posle nekoliko udaha čovek izgubi svest. Ako se požar dogodi noću, u snu vas dim dodatno uspava – objašnjava Darko Jocić, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Laza Kostić" iz Novog Sada.

 

 


Ovaj stručnjak za zaštitu od požara kaže da se požar brzo širi i da soba od 50 kvadratnih metara može potpuno da izgori za tri minuta. U praksi se često dešava da čovek bude u jednoj sobi i ne primeti odmah da je vatra izbila u susednoj prostoriji.

 

 

U slučaju požara u stambenoj zgradi, a da nije u vašem stanu, treba da utvrdite da li je požar ispod ili iznad vas.

– Ako osetite dim proveriti da li ga ima u hodniku, ako ga ima onda nemojte izlaziti, jer je požar ispod vas pošto se dim kreće ka gore. Zatvorite ulazna vrata i izolujte ih sa mokrim krpama. Pozovite odmah vatrogasce i ne računajte na to da su ih već drugi obavestili. Sačekajte vatrogasce u drugoj sobi takođe sa zatvorenim vratima. Nemojte ulaziti u kupatilo ili neku drugu prostoriju koja nemaju prozore ili terasu – objašnjava Jocić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading