"ON JE ČOVEK OD REČI I ŠTA OBEĆA- ISPUNI!" Ministar Gašić platio stan za godinu dana Danici i njenoj deci kojima je sve uništeno u požaru! (FOTO)

Autor:

Vesti

01.02.2024

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon susreta sa ministrom unutrašnjih poslova, Bratislavom Gašićem, porodica se uselila u novi stan, a stanarina je plaćena za narednu godinu.

"ON JE ČOVEK OD REČI I ŠTA OBEĆA- ISPUNI!" Ministar Gašić platio stan za godinu dana Danici i njenoj deci kojima je sve uništeno u požaru! (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Požar koji je nedavno zahvatio dom Danice Dimitrijević Petrović i njene troje dece na dan krsne slave Svetog Save, ostavio je porodicu bez svoje imovine. Međutim, uprkos gubicima, ova porodica je uspela da oseti pravu toplinu ljudskog srca kroz podršku svojih prijatelja i zajednice u kojoj žive. Danica, koja je poznata kao osnivač humanitarnog udruženja u Kruševcu, iskusila je solidarnost i ljubav onih kojima je nekada pomagala.

Nakon susreta sa ministrom unutrašnjih poslova, Bratislavom Gašićem, porodica se uselila u novi stan, a stanarina je plaćena za narednu godinu. Ova neočekivana pomoć došla je kao blagoslov u teškim trenucima, pružajući nade za bolju budućnost.

- On je čovek od reči i šta obeća - ispuni. Kao ogromnu pomoć za nas, sa našim skromnim primanjima platio nam je stan za godinu dana, a rekao je da će pomoći da se trajno reši stambeno i pitanje mog zaposlenja. To je velika stvar za sve nas i ja znam, sada kada smo pred još jednim izazovom, da ću još više raditi i pomagati svima kojima je pomoć potrebna - kroz suze priča Danica, koja je tokom godina pomogla mnoge kroz udruženje "Mi pomažemo, priključite se i vi". 

Nakon što je njen sin Andrija bio sam kod kuće u trenutku požara, on je hrabro i prisebno reagovao pozivajući komšije i vatrogasce. Danica je zahvalna Bogu što je njen sin ostao nepovređen i pokazao hrabrost u izuzetno zastrašujućoj situaciji.

- Boleo me je stomak, pa nisam otišao na priredbu svoje sestre sa mamom i bratom. Prilegao sam malo, ali sam ubrzo osetio dim. Istrčao sam, pozvao vatrogasce, komšije da neko ne bude povređen i tek kada mi je komšinica donela jaknu i papuče, shvatio sam da sam istrčao bos i u majici - prisetio se Andrija.

Iako su, kažu skromno, dobili veliku pomoć i podršku svih u gradu, najmlađi Aleksandar ima jednu želju:

- U stanu su mi izgorele sve ikone. Imao sam ikonu Svetog Save, Svetog Đorđa, Presvete Bogorodice, kandilo...ja sam dugo skupljao novac za njih i sada su izgorele - kaže Aleksandar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading