AKCIJSKA CENA SKUPLJA OD REDOVNE! Još jedna prevara trgovaca razbesnela Srbiju! DA LI JE I KAKO OVO MOGUĆE!?

Autor:

Vesti

28.01.2024

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema zakonu, trgovci su dužni da istaknu tačne informacije o proizvodima, uključujući i cene, te da se pridržavaju određenih pravila prilikom oglašavanja akcijskih ponuda.

AKCIJSKA CENA SKUPLJA OD REDOVNE! Još jedna prevara trgovaca razbesnela Srbiju! DA LI JE I KAKO OVO MOGUĆE!?

Foto: Shutterstock

Često se dešava da prilikom kupovine naletimo na akcijske ponude koje deluju primamljivo, ali nije retkost da se desi da akcijska cena zapravo nije ništa povoljnija od redovne.

Nedavno se na društvenim mrežama proširila fotografija čokolade koja je izazvala burne reakcije među potrošačima.

Na slici koja je osvanula na Instagramu jasno se vidi da je redovna cena čokolade bila 70 dinara, dok je akcijska cena bila čak 75 dinara. Ovakav potez trgovaca izazvao je ogorčenje među potrošačima, a udruženja za zaštitu potrošača osudila su ovakvo postupanje kao nefer trgovinsku praksu.

Republika

Foto: instagram

Cena čokolade na akciji skuplja od redovne

 

Ovakvi "trikovi" trgovaca često su predmet rasprave, a mnogi se pitaju da li je reč o namernom pokušaju da se potrošači dovedu u zabludu ili je pak reč o slučajnoj grešci.

Bez obzira na to, važno je da potrošači budu informisani o svojim pravima i da budu oprezni prilikom kupovine proizvoda koji su označeni kao "akcijska ponuda". Ovaj slučaj još jednom pokazuje koliko je važno da potrošači budu pažljivi prilikom kupovine i da ne veruju slepo u sve što im se nudi kao povoljna ponuda.


Kada se suoče sa situacijama poput ove, potrošači često ne znaju kako da reaguju i šta su njihova prava. Zakon o zaštiti potrošača pruža određene mehanizme zaštite potrošača u slučajevima nefer trgovinske prakse. Prema ovom zakonu, trgovci su dužni da istaknu tačne informacije o proizvodima, uključujući i cene, te da se pridržavaju određenih pravila prilikom oglašavanja akcijskih ponuda. Ukoliko potrošači primete bilo kakve nepravilnosti ili nejasnoće u vezi sa cenama proizvoda, imaju pravo da se obrate nadležnim institucijama kako bi zaštitili svoja prava.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading