GRUJIČIĆ NAJAVILA: Obići ćemo sva porodilišta u Srbiji, trenutno su u najlošijem stanju Kladovo, Majdanpek, Bor, Zaječar i Negotin

Autor: D.B.

Vesti

26.01.2024

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je rekla da su pet porodilišta u najlošijem stanju, i da će biti prioritet.

GRUJIČIĆ NAJAVILA:  Obići ćemo sva porodilišta u Srbiji, trenutno su u najlošijem stanju Kladovo, Majdanpek, Bor, Zaječar i Negotin

Foto: Printscreen/PINK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka zdravlja Danica Grujičić najavili u Vranju rekonstrukcije bolnica i porodilišta.
 
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministarka zdravlja Danica Grujičić posetili su danas Opštu bolnicu u Vranju.


Tom prilikom predsednik Vučić je rekao da će rekonstrukcijom Opšte bolnice u Vranju i Leskovcu u narednih godinu dana Pčinjski i Jablanički okrug dobiti potpuno nove bolnice.

„Bolnicu u Vranju smo radili po istom principu kao u Leskovcu. Dakle, da ona radi, a da možemo da je obnovimo celu i da možemo da uradimo celu, da bude potpuno nova", izjavio je predsednik Vučić tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je rekla da će prema sadašnjim procenama u opremanje bolnice u Vranju biti uloženo 4 miliona evra, da ta procena uključuje i opremanje porodilišta. Radovi će, prema ministarkinim rečima, biti završeni do 31. maja 2024. godine.

„Timovi Ministarstva zdravlja će u narednih mesec dana završiti započeti obilazak svih porodilišta u Srbiji, onda ćemo znati prioritete i odmah krenuti u radove. Kao što sam ovih dana više puta izjavila, uporedo sa poboljšanjem uslova u našim porodilištima, radimo i na novim medicinskim protokolima koji će precizno i jasno utvrditi odnos lekar-pacijent, a posebno odnos prema porodiljama i budućim majkama“.

Ministarka Grujičić je istakla da je država Srbija poslednjih godina uložila više nego ikada ranije u medicinsku opremu. „Sada imamo tri puta više aparata za zračenje, nastavljamo da opremamo naše bolnice i u narednom periodu posebno ćemo uložiti u dijagnostičku opremu, u mamografe, magnetne rezonance jer nam je preventiva bolesti prioritetni cilj“, rekla je ministarka Danica Grujičić.

Ministarka je podsetila da će do 1. januara sledeće godine zaživeti e-karton i istakla da Ministarstvo zdravlja prvi put sprovodi sistematsku digitalizaciju u zdravstvu, što će omogućiti bolji uvid i kontrolu iskorišćenosti svih kapaciteta u zdravstvenom sistemu.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maki

27.01.2024 17:54

Krivac za uništenje Istočne Srbije je ni manje ni više politički neadekvatan kadar koji u zadnjih 35 godina svesno uništava jako bogat deo Srbije. Rudnike su prodali da bi sakrili svoje pljačke, šume se nemilosrdno seku da bi gospoda u Beogradu lepo živela i izvorišta koja su od neprocenjivog značaja nemilosrdno zagađuju. Jadan smo narod, rešavamo probleme tako što ćemo da odemo za Nemačku!