NA SNAZI SU ČETIRI POMEŠANA VIRUSA! Dr Grujičić upozorila građane: Bila sam bolesna nedelju dana, jedan simptom NAJVIŠE MUČI - EVO ŠTA SAVETUJE

Autor: D.B.

Vesti

17.01.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesorka Grujičić je istakla značaj prevencije, naglasivši da su trenutno prisutni virusi AH1, AH3, B virus gripa i kovid.

NA SNAZI SU ČETIRI POMEŠANA VIRUSA! Dr Grujičić upozorila građane: Bila sam bolesna nedelju dana, jedan simptom NAJVIŠE MUČI - EVO ŠTA SAVETUJE

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ministarka zdravlja, profesorka dr Danica Grujičić, neurohirurg, ističe važnost prevencije u trenutnom periodu kada su grip, virusi i korona značajno prisutni u Srbiji. Čekaonice domova zdravlja su svakodnevno pune, a posebno zabrinjava veliki kašalj koji može predstavljati ozbiljan rizik po zdravlje.

Ministarka je upozorila da se četiri različita virusa pomešala, naglašavajući da je prevencija ključna, iako se masovno ne poštuje.

Mešavina četiri različita virusa

Profesorka Grujičić je istakla značaj prevencije, naglasivši da su trenutno prisutni virusi AH1, AH3, B virus gripa i kovid. Ova mešavina virusa predstavlja izazov, pri čemu je naglasila da je kovid sada manje opasan u poređenju sa ranijim periodom, ali da definitivno postoji mešavina virusa koja zahteva oprez.

Saveti za zaštitu

Kako bi se zaštitili, dr Grujičić je istakla važnost vakcinacije protiv gripa za sve osobe sa hroničnim bolestima. Takođe, preporučuje se izbegavanje velikih okupljanja i nošenje maski. Ona je naglasila da je nedovoljno nošenje maski u zdravstvenim ustanovama, te da je svest ljudi ključna za uspešnu prevenciju. Ministarka je istakla da je preporuka Radne grupe da se maske nose u svim zdravstvenim ustanovama, te da je neophodno pojačati svest o važnosti zaštite od virusa.

U zaključku, profesorka dr Danica Grujičić, neurohirurg, naglašava da je prevencija ključna u borbi protiv četiri virusa koji su se pomešali, te da je neophodno pojačati svest o važnosti zaštite od virusa.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading