REŠENA ZAVRZLAMA OKO RAČUNA SA GAS: Nikome neće biti zaračunata kamata, produžen i rok za plaćanje

Autor: D.B.

Vesti

25.01.2024

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajatović je objasnio da je zbog problema sa dostavom računa valuta za oktobarski račun produžena do decembra.

REŠENA ZAVRZLAMA OKO RAČUNA SA GAS: Nikome neće biti zaračunata kamata, produžen i rok za plaćanje

Foto: Shutterstock

Direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović, danas je objasnio situaciju oko decembarskih računa za gas, koji su izazvali zabunu među potrošačima zbog stavke duga iz oktobra.

On je istakao da se radi o knjigovodstvenoj zavrzlami nastaloj zbog problema sa dostavom računa i dodao da će rok za plaćanje biti produžen do 31. januara, kako niko ne bi bio oštećen.


Bajatović je objasnio da je zbog problema sa dostavom računa valuta za oktobarski račun produžena do decembra. On je naglasio da su oni koji su platili oktobarski račun knjiženi kao pretplata, a da će decembarski računi izdati 15. januara kako bi se iznivelirala situacija.


Direktor Srbijagasa je istakao da je račun za decembar uzeta u obzir pretplata iz oktobra, te da se očekuje da će decembarski računi izdati 15. januara da iznivelišu situaciju. Bajatović je priznao da je račun komplikovan zbog dodataka, ali je naglasio da je važno da niko nije oštećen.

- Onima koji su platili oktobarski račun, mi smo to knjižili kao pretplatu, jer ne možemo drugačije, pošto u suprotnom mora da se obračuna kamata. Kada je došao novembarski račun, valutu smo produžili za 15. decembar. Recimo, vi ste u oktobru potrošili 3.000 dinara, mi vam za novembar obračunamo 10.000 dinara, ali pošto ste u pretplati i još nije valuta za oktobar, mi vam umanjimo taj račun za onih 3.000 dinara, pa vi platite 7.000 dinara - objasnio je on.

Rok za plaćanje produžen do 31. januara

Kako bi izbegli oštećenje potrošača, direktor Srbijagasa je najavio da će rok za plaćanje računa biti produžen do 31. januara. Na taj način, niko od potrošača neće biti oštećen, a knjigovodstvena zavrzlama će biti rešena.

U zaključku, Bajatović je istakao da je ova situacija nastala zbog problema sa dostavom računa i nedostatkom valute za oktobarski račun, ali je naglasio da niko neće biti oštećen i da će Srbijagas preduzeti sve korake kako bi rešili nastalu situaciju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading