DA LI BISTE IMALI ŽELUDAC ZA OVO? Vladu iz Aranđelovca svi gledaju sa ČUĐENJEM: Pravi SLATKO od SLANINE! Da, dobro ste pročitali! OVO JE RECEPT (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

25.01.2024

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se Vlada prvi put pojavio na sajmu sa slatkim od slanine, posetioci su bili iznenađeni i skeptični.

DA LI BISTE IMALI ŽELUDAC ZA OVO? Vladu iz Aranđelovca svi gledaju sa ČUĐENJEM: Pravi SLATKO od SLANINE! Da, dobro ste pročitali! OVO JE RECEPT (FOTO)

Foto: ST/D. KADIĆ

Vlada Jovanović, inače električar iz Venčana kod Aranđelovca, postao je poznat po svojoj neobičnoj kreaciji - slatkom od slanine. Ovaj izuzetno ukusan spoj slatkog i slanog nastao je kao rezultat Vladinog istraživanja i eksperimentisanja sa ukusima. Kombinujući slaninu sa različitim namirnicama i začinima, Vlada je stvorio delikates koji je osvojio srca mnogih ljubitelja neobičnih ukusa.

Republika
 

Iako je po struci električar i radi u preduzeću "Kolubara", Vlada je svoju strast prema kuvanju i pripremi zimnice razvio pomažući supruzi u kuhinji. Brzo je postao vešt u smišljanju zanimljivih kombinacija voća, povrća i drugih namirnica, što ga je inspirisalo da svoje proizvode izlaže na sajmovima hrane i pića.


Slatko od slanine - izazov za nepca i maštu

Kada se Vlada prvi put pojavio na sajmu sa slatkim od slanine, posetioci su bili iznenađeni i skeptični. Ideja da slanina može biti slatka delovala im je neobično, ali nakon što su probali, mnogi su se oduševili ukusom i rado se vraćali po još. Vlada nije tajio recept, tvrdeći da se relativno lako priprema. Sa samo 400 grama slanine, dobio je teglu od 170 grama i nekoliko manjih teglica za probu.

 

 


Detaljan postupak pripreme

Vlada pažljivo opisuje postupak pripreme slatkog od slanine, ističući da je ključno propržiti slaninu, a zatim dodati blendirani crni i beli luk, so, biber, paradajz i malo paradajz pirea. Zatim sledi dodavanje žutog šećera i jabukovog sirćeta, nakon čega se sve ostavlja da se lagano krčka. Na kraju, smesa se sipa u vruće tegle i ne zatvara dok se potpuno ne ohladi.

Unikatan ukus za različite namene

Vlada ističe da slatko od slanine može biti pravi izbor kako za ljubitelje slatkog, tako i ljutog ukusa. On preporučuje dodavanje čilija za ljubitelje ljutih ukusa, dok ga gotovo slatko može biti prilagođeno različitim ukusima. Ovaj neobičan proizvod može se koristiti kao preliv za testeninu, pečenje, tost ili hleb, a Vlada ističe da ga njegove mušterije obožavaju zbog jedinstvenog ukusa koji spaja slatkasto i slano.

Vlada Jovanović je svojom kreativnošću i inovativnošću uspeo da osvoji nepca mnogih svojim neobičnim slatkim od slanine, dok istovremeno pruža inspiraciju svima koji vole da eksperimentišu sa ukusima.

 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading