KAKO BI RODITELJI REAGOVALI DA SAZNAJU?! Novi trend tinejdžera zgrozio građane Beograda: Okupe se u grupe, onda uđu u radnju i urade OVO!

Autor: D.B.

Vesti

20.01.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoji pozitivan komentar za ovakvo ponašanje dece.

KAKO BI RODITELJI REAGOVALI DA SAZNAJU?! Novi trend tinejdžera zgrozio građane Beograda: Okupe se u grupe, onda uđu u radnju i urade OVO!

Foto: pixabay.com

Poslednjih dana na društvenim mrežama pojavilo se upozorenje o sve češćem ponašanju dece u tržnim centrima, koje uključuje pljuvanje radnika i ljude, gađanje, prosipanje vode i ostale neprikladne aktivnosti.

Očajni građani apeluju na odgovorne da preduzmu nešto povodom ovog problema, ističući da obezbeđenje često ne reaguje na ove situacije.

Jedan građanin je podelio informaciju da je razgovarao sa osobom iz obezbeđenja tržnog centra i saznao da su njihove ruke praktično vezane. Obezbeđenje, prema ovoj tvrdnji, nema dozvolu da preduzme oštrije mere protiv dece koja prave nered. Njihova uloga se svodi na usmenu opomenu, dok se za dalje korake mora zatražiti od šefa obezbeđenja.

 

- Molim da objavite apel da deca prestanu da pljuju radnike i ljude po tržnom centru. Ne znam kakva je situacija u ostalim tržnim centrima, ali ovo se svaki dan dešava. Obezbeđenje kao i po običaju ništa ne radi po tom pitanju. Niko ništa ne radi po tom pitanju, uvek smo svi ispljuvani. Stvarno prevazilazi sve mere - navodi se u objavi i dodaje:

- Odnosi se i na gađanje, prosipanje vode i bacanja kartica sa poslednjeg sprata gde su igre za decu. Niko ne reaguje: "To su deca, pljuju, ništa ne možemo". Kao i za ljubimce koji zapišavaju prodavnice, štandove i svaki mogući zidić u centru.



Iako se čini da je situacija beznadežna, građani su pozvani da iznesu svoje pritužbe do šefa obezbeđenja ukoliko smatraju da se njihove prijave ne rešavaju adekvatno. Ovo predstavlja korak ka rešavanju ovog problema, jer šef obezbeđenja može preduzeti konkretne korake kako bi se suzbilo neprimereno ponašanje dece u tržnim centrima.

Iako je ovo zabrinjavajući trend, važno je da se problemi ovakve vrste ne ignorišu, već da se preduzmu koraci kako bi se očuvala bezbednost i red u javnim prostorima poput tržnih centara.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading