DONETA KONAČNA ODLUKA O KRAJU ZIMSKOG RASPUSTA! Oglasila se ministarka Slavica Đukić Dejanović!

Autor:

Vesti

18.01.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Institut za javno zdravlje "Batut" pomno prati epidemiološku situaciju u Srbiji. Naš orijentir u Ministarstvu prosvete za odluke zavisi od toga, rekla je Slavica Đukić Dejanović.

DONETA KONAČNA ODLUKA O KRAJU ZIMSKOG RASPUSTA! Oglasila se ministarka Slavica Đukić Dejanović!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović odgovorila je da li će đaci krenuti u školu sledećeg ponedeljka prema planu ili postoji mogućnost produženja zimskog raspusta.

Ona je istakla da će odluka zavisiti od epidemiološke situacije u zemlji, a da za sada, prema pouzdanim podacima Instituta za javno zdravlje "Batut", nema razloga za produženje raspusta.

- Institut za javno zdravlje "Batut" pomno prati epidemiološku situaciju u Srbiji. Naš orijentir u Ministarstvu prosvete za odluke zavisi od toga. Za sada, prema podacima koji su pouzdani, nema razloga da produžimo raspust - rekla je Slavica Đukić Dejanović za TV Prva.


Ministarka je naglasila da se situacija sa respiratornim virusima i dalje prati te da će, ukoliko bude potrebe, nastava biti prekinuta, ali da za sada to nije opcija. Takođe je istakla da bi u slučaju produženja raspusta, morali da naprave i program nadoknade propuštenih časova.


Učenici u Vojvodini su već krenuli u školu 15. januara, dok će nastava za učenike u centralnoj Srbiji početi sedam dana kasnije, 22. januara. 


Ministarka je istakla da je važno da se situacija pažljivo prati i da se donose odluke u skladu sa aktuelnim stanjem, kako bi se obezbedila sigurnost učenika i osoblja u školama.

I ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je pre nekoliko dana da produžavanje zimskog raspusta za đake nije opravdano zbog epidemiološke situacije. 

Grujičić je dodatno objasnila da su istraživanja pokazala da je najveća prevalencija respiratornih infekcija zabeležena kod dece mlađe od četiri godine.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading