"NEKA OVA INVESTICIJA BUDE NA KORIST SVIH NAŠIH GRAĐANA" Ministar Vučević o 15 novonabavljenih saniteta: Raspoređena po zdravstvenim ustanovama

Autor: D.B.

Vesti

17.01.2024

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova investicija se direktno odnosi na unapređenje zdravstvene zaštite građana kojima je potrebna medicinska nega.

"NEKA OVA INVESTICIJA BUDE NA KORIST SVIH NAŠIH GRAĐANA" Ministar Vučević o 15 novonabavljenih saniteta: Raspoređena po zdravstvenim ustanovama

Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević predstavio je 15 novonabavljenih sanitetskih vozila u krugu Vojnomedicinske akademije. Ova vozila su nabavljena za potrebe sistema zdravstvene zaštite u Ministarstvu odbrane i sadrže svu neophodnu savremenu medicinsku opremu namenjenu vojnozdravstvenim ustanovama, sa ciljem pružanja bolje zdravstvene zaštite vojnim osiguranicima.
Investicija za bolju zdravstvenu zaštitu

Ministarstvo odbrane je posle mnogo godina, izvršilo kupovinu 15 novih sanitetskih vozila. Ova investicija se direktno odnosi na unapređenje zdravstvene zaštite građana kojima je potrebna medicinska nega. Nabavljena vozila su raspoređena u zdravstvene ustanove u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, što će doprineti boljoj pristupačnosti zdravstvene zaštite širom zemlje.

Raznovrsna namena novih vozila

Ministar Vučević je istakao da nova sanitetska vozila obuhvataju četiri različita tipa, među kojima su i vozila namenjena prevozu osoba sa invaliditetom, prevozu pacijenata na dijalizu, kao i sanitetska vozila opšte namene i vozila za pružanje zdravstvene pomoći ugroženim pacijentima. Ova raznovrsnost u nameni vozila omogućiće prilagođenu medicinsku negu različitim kategorijama pacijenata.

Investicija u vrednosti od 120 miliona dinara

Ministar Vučević je naglasio da su ova sanitetska vozila plaćena ukupno 120 miliona dinara, čime je istaknuta i finansijska ozbiljnost ove investicije. Ova ulaganja su od izuzetnog značaja za unapređenje zdravstvene zaštite i pružanje kvalitetne medicinske nege vojnim osiguranicima.

Predstavljanje 15 novih sanitetskih vozila predstavlja značajan korak ka unapređenju zdravstvene zaštite u vojnim ustanovama, ali i šire. Ova investicija će omogućiti efikasniji i prilagođeniji pristup medicinskoj nezi za različite kategorije pacijenata, čime se direktno doprinosi unapređenju zdravlja i blagostanja građana.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Boba

17.01.2024 11:19

Vučević pokazuje posvećenost unapređenju vojnozdravstvenih ustanova...

bubi

17.01.2024 11:24

Nabavka 15 novih saniteta pokazuje brigu za zdravlje svih građana što obećava poboljšanje celokupnog zdravstvenom sistema!

Strahinja

17.01.2024 11:28

Ova investicija ce mnogo znaciti za zdravstvene ustanove

Strahinja

17.01.2024 11:28

Ova investicija ce mnogo znaciti za zdravstvene ustanove