PUTOVANJE OD IVANJICE DO NOVOG PAZARA MOŽE POSTATI OPASNA AVANTURA! Planina promeni ćud za 10 minuta, pa ostanete PARALISANI U SNEGU: Putari UPOZORAVAJU!

Autor: D.B.

Vesti

17.01.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putevi Ivanjica su preduzeli preventivne mere u vidu 24-časovnog dežurstva na potezu Odvraćenica - Preko Brdo.

PUTOVANJE OD IVANJICE DO NOVOG PAZARA MOŽE POSTATI OPASNA AVANTURA! Planina promeni ćud za 10 minuta, pa ostanete PARALISANI U SNEGU: Putari UPOZORAVAJU!

Foto: RINA

Putovanje od Ivanjice ka Novom Pazaru preko planine Golije može biti veoma opasno tokom zimskih meseci. Zbog naglih promena vremenskih uslova i visokih snežnih nanosa, vozači se često suočavaju sa izazovima na ovoj deonici.

24-časovno dežurstvo putara

Putevi Ivanjica su preduzeli preventivne mere u vidu 24-časovnog dežurstva na potezu Odvraćenica - Preko Brdo. Ova inicijativa ima za cilj da pomogne putnicima koji se upute na put prethodno ne raspitavši se o vremenskim uslovima. Nagla promena vremena na Goliji može brzo dovesti do zavejanih puteva i otežati prolazak.

- Svake zime spašavamo putnike koji krenu na put, a da se prethodno nisu informisali o vremenskim uslovima, naročito na planini kao što je Golija, ona svoju ćud promeni za 10 minuta, zbog čega možete ostati paralisani u snegu - kažu za ageniju RINA u predužeću Putevi Ivanjica.


Uticaj jakih vetrova na putni pravac

Jaki vetrovi na ovom području prave snežne nanose visoke čak i nekoliko metara, što dodatno otežava situaciju na putu. Vozačima se savetuje da izbegavaju ovaj rizični putni pravac kako bi izbegli potencijalne probleme.

Angažovanost putarskih ekipa

Putevi Ivanjica su trenutno u drugom stepenu angažovanosti i redovno šalju putarske ekipe na kritične tačke, spremne da reaguju u slučaju da vozači ostanu zaglavljeni usled nepovoljnih vremenskih uslova. Tokom ove zime već su imali preko pet intervencija, što jasno ukazuje na ozbiljnost situacije na ovoj deonici.

Vozači koji planiraju putovanje preko Golije tokom zimskih meseci trebalo bi da budu posebno oprezni i da se unapred informišu o vremenskim uslovima. Bezbednost na putu treba da bude prioritet, a izbegavanje rizičnih puteva tokom nepredvidljivih vremenskih prilika može spasiti živote i izbeći nepotrebne probleme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)

Loading