OVO JE NAJPOPULARNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA NA SVETU: Evropski gradovi na vrhu liste!

Autor:

Vesti

12.01.2024

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnje "Tripadvisor Travellers’ Choice" su prepoznale i raznovrsnost i lepotu destinacija širom sveta, nudeći putnicima brojne inspiracije za njihova buduća putovanja.

OVO JE NAJPOPULARNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA NA SVETU: Evropski gradovi na vrhu liste!

Foto: Shutterstock

Prema sajtu "Tripadvajzer", Dubai je proglašen najpopularnijom destinacijom, osvajajući prvo mesto treću godinu uzastopno. Ova odluka zasnovana je na jednogodišnjim ocenama i recenzijama putnika za smeštaj, restorane i aktivnosti širom sveta.

Dubai, najveći i najgušće naseljeni grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zauzeo je prvo mesto zahvaljujući svojoj spektakularnoj ponudi, koja uključuje ultramodernu Burdž Kalifu, tržne centre prepune zlata i nakita, kao i raznolike aktivnosti poput skijanja u zatvorenom prostoru, surfovanja po dinama u pustinji i zip-lajn vožnji iznad grada.

Na globalnoj listi u top 10 najpopularnijih destinacija našli su se:

1. Dubai, UAE

2. Bali, Indonezija

3. London, Velika Britanija

4. Hanoj, Vietnam

5. Rim, Italija

6. Pariz, Francuska

7. Kankun, Meksiko

8. Marakeš, Moroko

9. Krit, Grčka

10. Hoi An, Vietnam

Tokio se istakao kao "destinacija u trendu" zbog svojih drevnih budističkih hramova, starinskih čajdžinica i mirnih bašti koje nude spokojan beg. Ova kategorija takođe obuhvata Seul u Južnoj Koreji i zaliv Halong u Vijetnamu.

U ovoj kategoriji, Katmandu je odneo titulu "Najbolje od najboljih destinacija u prirodi", dok je Rim pobednik u kategoriji "Najbolja od najboljih destinacija za hranu". Ove godine su uvedene i dve nove kategorije, od kojih je jedna "Najbolja od najboljih održivih destinacija", gde je zlatnu poziciju zauzeo Kopenhagen, a druga kategorija je "Najbolja od najboljih destinacija za medeni mesec", gde Bali nosi zaslužno prvo mesto.

Ovogodišnje "Tripadvisor Travellers’ Choice" nagrade su još jednom istakle Dubai kao vodeću destinaciju, ali su takođe prepoznale i raznovrsnost i lepotu destinacija širom sveta, nudeći putnicima brojne inspiracije za njihova buduća putovanja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading