OVA SRPKINJA TROŠI SAMO 100 EVRA MESEČNO NA HRANU: Odaje Vam svoje savete!

Autor:

Vesti

11.01.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je posebno zanimljivo u njenom pristupu jeste detaljno planiranje obroka za svaku nedelju.

OVA SRPKINJA TROŠI SAMO 100 EVRA MESEČNO NA HRANU: Odaje Vam svoje savete!

Foto: shutterstock.com

Večera

Na Redditu nedavno se pojavila zanimljiva priča jedne korisnice koja je otkrila kako uspeva da izdrži sa svega 100 evra mesečno za ishranu. Ova neobična priča privukla je pažnju mnogih korisnika, kako zbog svoje originalnosti, tako i zbog praktičnih saveta i recepata koje je podelila.

Korisnica je istakla da je ženskog pola, težine 48 kg i visine 168 cm, i da ne konzumira meso, osim tune i lososa. Iako je svesna da njen plan ishrane može biti izazov za muškarce ili osobe koje preferiraju mesne obroke, ipak je odlučila da podeli svoje recepte i savete, u nadi da će inspirisati druge korisnike da uštede novac ili probaju nešto novo.

- Odmah da napomenem, žensko sam, 48 kg, 168 cm, ne jedem meso (nisam vege, prosto nisam fan mesa, jedino što pravim rusku sa salamom i to mora biti samo poli, osim toga tuna i losos). Tako da čak i da pratite moj plan, ako ste muško i želite ostati siti, verovatno ćete i dalje trošiti više, ali možda pomogne da malo uštedite ako je to potrebno ili probate neki novi recept - napomenula je na početku, a onda razotkrila svoj sistem do detalja, pišu beogradski mediji. 

 

 

- Uglavnom napravim plan za svaku nedelju. Kada osmislim jedno-dva jela, onda smišljam ostala na osnovu namirnica koje ću da kupim za prva dva. Nekada su to meni već poznati recepti, nekada izvlačim nove recepte iz spreadsheet-a gde ih čuvam. S obzirom da umem ponekad da pogledam neke zanimljive recepte na youtube-u, a izlaze mi stalno i po društvenim mrežama, kada naiđem na nešto dobro, u spreadsheet-u čuvam po grupama, pa posle pregledam jedan po jedan kad mi zatreba nešto novo - objasnila je.

Ono što je posebno zanimljivo u njenom pristupu jeste detaljno planiranje obroka za svaku nedelju. Kako bi maksimalno iskoristila namirnice koje kupuje, korisnica osmišljava jedno-dva jela, a zatim smišlja ostale obroke na osnovu tih namirnica. Pored već poznatih recepata, često istražuje nove ideje na internetu i čuva ih u svojoj "spreadsheed" tabeli, kako bi kasnije mogla da ih iskoristi.

Jedan od ključeva njenog uspeha je korišćenje omiljenih namirnica kao što su jaja, hleb, losos, pirinač, testenina, pečurke, sir, spanać, tuna, salata, čeri paradajz i mleko. Na osnovu ovih namirnica, korisnica je podelila nekoliko recepata koji se brzo pripremaju, a omiljeni su joj jer se lako spremaju.

Korisnica ističe da ne kupuje svake nedelje testeninu ili pirinač, već da kupuje veće količine koje jeftinije ispada na duže staze. Takođe, isti princip primenjuje i kod drugih namirnica poput brašna, čime dodatno štedi novac.

Njen pristup ishrani omogućava joj da pripremi raznovrsne obroke poput benedikt jaja sa lososom, pirinač na nekoliko načina, testeninu sa različitim sosovima, pohovane pečurke, omlete, peciva, salate i mnoge druge ukusne obroke. Ovakav pristup omogućava joj da kreira raznolik jelovnik i da sebi priušti kvalitetne obroke iako živi sama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading