KRAGUJEVČANKA USTALA SA GLAVOBOLJOM I SPUŠTENIM KAPKOM: Nakon posete lekaru, saznala STRAŠNU dijagnozu! Milena nije znala šta je snašlo

Autor: D.B.

Vesti

10.01.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prof. dr Lukas Rasulić, neurohirurg, objašnjava da aneurizma često prolazi neprimećeno, ali da nagla i jaka glavobolja može biti znak njenog pucanja.

KRAGUJEVČANKA USTALA SA GLAVOBOLJOM I SPUŠTENIM KAPKOM: Nakon posete lekaru, saznala STRAŠNU dijagnozu! Milena nije znala šta je snašlo

Foto: shutterstock

Aneurizma je medicinski termin koji označava proširenje i slabljenje zida krvnog suda, što može dovesti do pucanja i krvarenja. Ova stanja često prolaze neprimećeno, a simptomi se mogu manifestovati kao jaka glavobolja ili drugi neurološki problemi.

Milena D. iz Kragujevca podelila je svoje iskustvo sa aneurizmom koja joj je dijagnostikovana u 42. godini života. Nakon što je probudila sa jakom glavoboljom i primetila spušteni kapak, otišla je kod lekara gde je nakon niza pregleda otkriveno da ima aneurizmu. Milena ističe da je brzom reakcijom i medicinskom intervencijom uspela da izbegne fatalne posledice, te apeluje na važnost prepoznavanja simptoma i brze reakcije.

Milena ističe da je njen oporavak bio težak, ali da je srećna što je uspela da prebrodi ovu tešku situaciju. Njen savet je da se simptomi ne ignorišu i da se odmah potraži medicinska pomoć ukoliko postoji sumnja na neurološki problem.


Prof. dr Lukas Rasulić, neurohirurg, objašnjava da aneurizma često prolazi neprimećeno, ali da nagla i jaka glavobolja može biti znak njenog pucanja. Brza dijagnoza aneurizme je od presudnog značaja, a zlatni standard u dijagnostici je kompjuterizovana tomografija sa angiografijom.

Profesor Rasulić ističe da se na rupturu aneurizme može ukazati jaka glavobolja koju pacijenti opisuju kao naglu i intenzivnu, te da je važno da se pacijenti odmah obrate stručnjaku kako bi se sprečile fatalne posledice.

Kako bi se sprečile ozbiljne posledice, važno je da se simptomi prepoznaju na vreme i da se odmah potraži medicinska pomoć.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading