PLANIRATE NA PUT OVIH DANA?! Obratite pažnju na KRITIČNE TAČKE koje je AMSS ocenio rizičnim: Sledite uputstva i upozorenja kako sebe, a ni druge ne bi doveli u opasnost!

Autor: D.B.

Vesti

09.01.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je pridržavati se svi pravila i upozorenja koje navode iz AMSS.

PLANIRATE NA PUT OVIH DANA?! Obratite pažnju na KRITIČNE TAČKE koje je AMSS ocenio rizičnim: Sledite uputstva i upozorenja kako sebe, a ni druge ne bi doveli u opasnost!

Foto: Tanjug/AP

Poslednjih nekoliko dana, Srbiju je zahvatilo obilno snežno nevreme, ostavljajući za sobom prekrivač snega koji je u određenim delovima zemlje prouzrokovao zastoje na putevima. Grad Sremska Mitrovica istakao se kao jedan od gradova koji se takmiči sa planinskim regionima po visini snežnog pokrivača.


U protekla 48 sata, zabeleženo je čak 15 saobraćajnih nesreća širom Srbije, a tri osobe su nažalost izgubile život. Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije istakla je da je situacija u saobraćaju poboljšana u odnosu na prethodni dan, ali je upozorila vozače da se pripreme za nove padavine. Meteorolozi su najavili nove padavine, posebno u popodnevnim časovima, te je neophodno obratiti pažnju prilikom vožnje, naročito na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima.

Nevena Damjanović je navela nekoliko kritičnih tačaka na putevima, ističući da je potrebno posebno oprezno voziti na mostovima i prevojima koji su podložni mrazu. Putevi koji vode ka Čestobrodici između Paraćina i Zaječara, kao i deonica od Šapca ka Valjevu, zahtevaju dodatni oprez. Takođe, vozačima se savetuje oprez na putu preko Zlatibora i Nove Varoši ka granici sa Crnom Gorom.

Ove informacije su od suštinskog značaja za sve učesnike u saobraćaju, kako bi se izbegle potencijalne nezgode usled trenutnih vremenskih uslova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading