"NOVA S DIREKTNO OBMANULA JAVNOST!" Vesić: Putevi u Srbiji prohodni, putari dobro uradili posao

Autor:

Vesti

08.01.2024

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naveo je da trenutno 1.332 radnika učestvuju u čišćenju snega odnosno preventivnom posipanju soli i da je na terenu 318 mašina kojima se posipaju so i čisti sneg, kao i 364 utovarnih i drugih manjih vozila.

"NOVA S DIREKTNO OBMANULA JAVNOST!" Vesić: Putevi u Srbiji prohodni, putari dobro uradili posao

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić ponovio je da su svi državni putevi na teritoriji Srbije prohodni, da su putari uradili dobar posao, imamo dovoljno putara, mašina i soli da se u svakom trenutku na pravi način interveniše, a uredniku portala Nova S koji, kako kaže, direktno optužuju resorno ministarstvo i putare da iznose neistine o posutob soli poručio da će sa svojim lažima morati da se suoči na sudu.

Vesić je, gostujući u emisiji “Fokus” na televiziji B92, rekao da je prohodnost negde otežana zato što ima snežnih padavina i da se to posebno odnosi na teritoriju Ivanjice, Čačka, Požege, Zaječara i Valjeva, ali da se saobraćaj svuda odvija.

Naveo je da trenutno 1.332 radnika učestvuju u čišćenju snega odnosno preventivnom posipanju soli i da je na terenu 318 mašina kojima se posipaju so i čisti sneg, kao i 364 utovarnih i drugih manjih vozila.

Vesić je rekao da postoje 172 punkta JP “Putevi Srbije” od čega se 36 nalazi na auto-putevima.

- Oni su počeli da rade sinoć, preventivno su posipali so. Do jutarnjih sati posuto je oko 320 tona soli, a do sada oko 1.000 tona soli - rekao je Vesić.

Naveo je da je za ovu zimsku sezonu nabavljeno oko 87.200 tona soli, a da trenutno na lageru ima 73.520 tona, te da smo apsolutno spremni za nastavak sezone.

Vesić je rekao da su se na putu od Beograda prema Šidu dogodile tri saobraćajne nesreće u nivou petlje Ruma od kojih je prva bila u 8:30 sati kada su u kamion koji se preprečio na putu udarila dva putnika vozila.

Druga nesreća se, kaže, dogodila u 9 sati kada se takođe preprečio kamion i došlo do sudara sa četiri putnička vozila kada je, kako je rekao, jedna osoba povređena, dok se treća nesreća dogodila oko 9:20 sati kada je na kamion koji se preprečio naletelo putničko vozilo, a potom je i na autobus koji je zakočio takođe naletelo putničko vozilo.

Vesić je rekao da je za sve tri nesreće izvršen uviđaj i da je saobraćaj svuda normalizovan.

Naveo je da se saobraćajna nesreća dogodila i kod mosta Beška kada su na kamion naletela dva putnička vozila i dodao da su u svim slučajevima, osim u jednom, razlog nesreća bile letnje gume koje su koristili kamioni, te podsetio da naš zakon predviđa kazne ukoliko se u zimskim uslovima koriste letnje gume.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (20)

Loading
Sanja

08.01.2024 19:24

Svaka pohvala putarima koji su dobro obavili svoj posao. Važno je ulagati u infrastrukturu kako bi se osiguralo kvalitetno održavanje puteva.

Zora

08.01.2024 19:39

Putari su ažurni i vode računa o prohodnosti puteva.

Sasa

08.01.2024 20:24

Svaka pohvala za nase putare

Gosa

08.01.2024 20:25

Putari su odlicno obavili svoj posao