ZABORAVITE NA SLANINU, SUVO MESO I KOBASICE IZ ZAVIČAJA! Jedna zemlja najavila RIGOROZNE KONTROLE - Na radaru i srpsko meso - EVO ZAŠTO!

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće vam biti dobro ako vas uhvate!

ZABORAVITE NA SLANINU, SUVO MESO I KOBASICE IZ ZAVIČAJA! Jedna zemlja najavila RIGOROZNE KONTROLE - Na radaru i srpsko meso - EVO ZAŠTO!

Foto: Shutterstock

Austrijski ministar finansija, Magnus Bruner, najavio je uvođenje prioritetnih provera putnika iz balkanskih zemalja, posebno Bosne i Hercegovine i Srbije, zbog aktivnosti afričke kuge u tim regionima. Ova najava dolazi uoči božićnih i novogodišnjih praznika, kada se očekuje povećan broj putovanja.

Prioritetna kampanja proveravanja sprovodiće se u saradnji carine i Ministarstva zdravlja, a njen cilj je da stvori svest među putnicima o zabrani uzimanja mesa iz zemalja koje nisu članice EU, ističe Bruner.

Austrijski mediji ističu da je afrička kuga posebno raširena u Bosni i Hercegovini i Srbiji, što predstavlja realnu opasnost, posebno zbog povećanih putovanja tokom praznične sezone.

Prema navodima medija, strogo je zabranjeno preuzimanje mesa, sirove šunke, kobasica ili mesnih namaza iz zemalja van EU. Ove mesne prerađevine mogu se uneti samo iz zemalja članica, uz uslov da su prošle odgovarajući veterinarski pregled.

Ministar Bruner ističe značaj edukacije putnika o ovoj zabrani, kako bi se smanjio rizik od unošenja inficiranog mesa na teritoriju Austrije. Sprovođenje stroge kontrole mesa na granicama predstavlja preventivni korak u zaštiti zdravlja ljudi i domaće životinjske populacije od potencijalne pretnje afričke kuge.

S toga, jasno je zašto su mere pooštrene. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading