DETALJAN SPISAK! Evo šta će raditi tokom praznika, a koji objekti će imati SKRAĆENO RADNO VREME!

Autor:

Vesti

29.12.2023

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednja je šansa za kupovine pred novogodišnje i božićne praznike.

DETALJAN SPISAK! Evo šta će raditi tokom praznika, a koji objekti će imati SKRAĆENO RADNO VREME!

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ, M. Milivojević, ST/V. Lukić, A. Nalbantjan, Pixaby

Neradni dani za prodavnice u Srbiji su prvi dan Nove godine - 1. januar i Božić - 7. januar. U nedelju, 31. decembra većina prodavnica radi skraćeno radno vreme, do 18 časova, a isto važi i za Badnji dan, 6. januar. Ipak, postoje izuzeci u radnom vremenu, pa sledi pregled radnog vremena pošta, trgovinskih lanaca, tržnih centara, pijaca i parking servisa.

Raspored rada pošta i trgovinskih lanaca

Pošta Srbije je objavila da će dežurne pošte raditi na državni praznik - Novu godinu, 1. i 2. januara, kao i na verski praznik Božić, 7. januara. U Beogradu će dežurati Glavna pošta, pošta u Bulevaru Vudroa Vilsona bb („Zimska bajka”) i pošta na aerodromu Nikola Tesla. Lidl će raditi skraćeno 31. decembra do 18 sati, dok će 1. januara biti neradni dan. Maksi, Mega Maxi i Shop&Go prodavnice će takođe imati skraćeno radno vreme 31. decembra, a 1. i 7. januar će biti neradni dani. Idea, Roda i Merkator će imati sličan raspored radnog vremena, sa skraćenim radnim vremenom 31. decembra i 6. januara, dok će 1. i 7. januar biti neradni dani.

Radno vreme tržnih centara, bioskopa i pijaca

Tržni centri neće raditi prvog dana Nove godine - 1. januara, kao ni na Božić, 7. januara. Bioskopi u tržnim centrima će takođe imati izmenjeno radno vreme, uglavnom do 16 časova, dok će 1. i 7. januara većina bioskopa biti otvorena. Pijace u Beogradu će raditi uobičajeno 31. decembra, dok će 1. i 7. januara biti neradni dani za većinu pijaca.

Besplatno parkiranje tokom praznika

JKP „Parking servis“ Beograd obavestio je korisnike svojih usluga da neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika, 1, 2. i 7. januara 2024. godine. Novi Sad će takođe imati besplatno parkiranje tokom praznika, 1. i 2. januara, kao i na dan Božića, 7. januara.

U skladu sa gradskom odlukom, radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji je detaljno regulisano za vreme novogodišnjih i božićnih praznika na teritoriji Beograda, sa posebnim rasporedom za dežurne prodajne objekte nespecijalizovanih trgovinskih formata.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading