"MORAM TO DA URADIM ZA SVOG BRATA": Jovan će trčati od Malog Orašja do manastira Tumane u čast svoje ubijene braće!

Autor:

Vesti

28.12.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan je odlučan u nameri da oda počast svom bratu i ispunjava njegove želje, ističući da je to nešto što mora da uradi za njega.

"MORAM TO DA URADIM ZA SVOG BRATA":  Jovan će trčati od Malog Orašja do manastira Tumane u čast svoje ubijene braće!

Foto: Printscreen/Prva TV

Jovan Mitrović, brat Petra i Marka Mitrovića, koji su tragično izgubili živote u maju ove godine u selima Malo Orašje i Dubona, pokreće humanitarnu akciju trčanjem od Malog Orašja do manastira Tumane. Ova gesta ima za cilj da prikupi novčana sredstva za oporavak teško ranjenih u masovnom ubistvu, a istovremeno će ispuniti želju svog brata Petra, koji je sanjao da krene na putovanje do manastira Tumane kako bi se pričestio.

Jovan je odlučan u nameri da oda počast svom bratu i ispunjava njegove želje, ističući da je to nešto što mora da uradi za njega. "Moram to da uradim za mog brata", rekao je Jovan, čvrsto odlučen da trčanjem do manastira Tumane oda počast i svom bratu i mladima koji su teško stradali u masakru.

Plan je da se u petak u 8 časova krene, da se trči 50 kilometara taj dan, sutradan da se istrči 45km i da se uveče stigne u manastir Tumane. Tu ćemo noćiti i pričestićemo se ujutru. U Tumane će sa mnom trčati moj drugar, a u pratnji će biti moj brat Nikola i fizioterapeut - kaže Jovan.


Petar Mitrović je bio poznat kao osoba koja je želela da unapredi svoje selo, Malo Orašje, osnivajući kulturno-umetničko društvo i fudbalski klub. Bio je izuzetno pobožan i posvećen svojoj zajednici, te je njegov gubitak ostavio veliku prazninu. Jovan ističe da nema utehe za njihov gubitak, ali da nastoje da ispunjavaju Petrove planove i ideje kao način da očuvaju sećanje na njega.

On je naše selo želeo da oživi. Sve stvari koje je radio, radio je za selo. Osnovao je kulturno umetničko društvo, otvorio fudbalski klub i tako neke stvari. On je bio mnogo dobar čovek. Nikada nismo mogli da pomislimo da će nešto ovako da se dogodi - kaže njegov brat. Bio je jako pobožan, svaki post je postio - rekao je Jovan.


Akcija prikupljanja pomoći će trajati do 31. decembra ove godine, a Jovan ističe da je podrška koju je dobio veoma značajna za njega i njegovu porodicu. "Svi kažu da vreme leči sve, ali nije tako, bol i rana ostaje za ceo život i vremenom je sve teže i teže", rekao je Jovan, osvrćući se na teškoće kroz koje prolazi nakon gubitka brata.

Ne postoji uteha, tešimo se tako što njegove planove i ideje ispunjavamo. Kada pogledam u nebo, ja vidim mog brata. Roditeljima je jako drago zbog toga što ćemo uraditi. Kroz suze pokazuju to. Meni takođe ovo mnogo znači, to je želja mog brata koju ja mogu da ispunim. Svi kažu da vreme leči sve, ali nije tako, bol i rana ostaje za ceo život i vremenom je sve teže i teže - rekao je ovaj mladić gostujući na Prva TV.

Uprkos neizmernoj tugi koju oseća, Jovan je rešen da kroz ovu humanitarnu akciju obeleži sećanje na Petra i pomogne onima koji su pretrpeli posledice ovog tragičnog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading