APEL DOBROVOLJNIM DAVAOCIMA: Zimska kampanja Instituta za transfuziju krvi počinje 3. januara - Evo do kada će trajati

Autor: D.B.

Vesti

28.12.2023

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zimska kampanja počinje 3. januara, i trajaće sve do 29. februara.

APEL DOBROVOLJNIM DAVAOCIMA: Zimska kampanja Instituta za transfuziju krvi počinje 3. januara - Evo do kada će trajati

Foto: pixabay.com

Institut za transfuziju krvi poziva sve građane da se pridruže 16. po redu Zimskoj kampanji koja će trajati od 3. januara do 29. februara. Cilj ove kampanje je da se obezbede dovoljne količine krvi za lečenje bolesnih i povređenih pacijenata tokom perioda godine kada se očekuje smanjenje rezervi krvi.

Tokom trajanja Zimske kampanje, planirane su akcije dobrovoljnog davanja krvi u preko 40 gradova i opština širom zemlje. Ove akcije imaju za cilj da podstaknu građane da se aktivno uključe i da se simbolično takmiče za titulu "Šampion solidarnosti".


Mirjana Knežević iz Instituta za transfuziju krvi istakla je da su trenutno rezerve krvi smanjene, pre svega A i O krvne grupe, dok su B i AB pozitivna grupa vrlo stabilne. Poziv za učešće u ovoj akciji upućen je svim sugrađanima bez obzira na njihovu krvnu grupu.


Tokom novogodišnjih praznika, Institut će raditi 1. i 2. januara od 8 do 15 časova, kao i subotom. Jedini neradni dan biće Božić.

Tokom prethodne Zimske kampanje prikupljeno je 6.000 jedinica krvi, a najuspešniji gradovi bili su Ljubovija, Krupanj i Mionica. Institut se nada još većem odzivu ove godine, kako bi se obezbedile dovoljne količine krvi za lečenje bolesnih i povređenih pacijenata, i istovremeno podigla svest građana o značaju dobrovoljnog davanja krvi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading