RODITELJI, PROVERAVAJTE RANČEVE I TORBE SVOJE DECE! Dileri preko Tik Tok mreže prodaju drogu u obliku elektronskih cigareta - EVO KAKO JE JEDAN PRODAVAC UHVAĆEN NA DELU! !

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova informacija šokirala je korisnike Tik Toka.

RODITELJI, PROVERAVAJTE RANČEVE I TORBE SVOJE DECE!  Dileri preko Tik Tok mreže prodaju drogu u obliku elektronskih cigareta - EVO KAKO JE JEDAN PRODAVAC UHVAĆEN NA DELU! !

Foto: pixabay.com

Prema informacijama objavljenim u britanskom "Tajmsu", elektronske cigarete sa kanabisom, poznate kao vejp, promovišu se kao slatkiši na platformi TikTok. Ova vest dolazi uz upozorenje istraživača narko-tržišta da sve više dece završava u bolnici zbog ilegalnog vejpinga. 

Naime, na TikToku, gde je četvrtina korisnika mlađa od 18 godina, promoviše se sintetički kanabis i THC ulje, psihoaktivni sastojak kanabisa, koji se dodaje tečnosti za vejping. Dodatno, droge se često pakuju na način koji je dizajniran da privuče decu, poput pakovanja ukrasnih likova iz crtanih filmova "Futurama" i "Simpsonovi", kao i brendova slatkiša poput "Gejmdrops" i "Pik & Mik".

Jedan prodavac vejpova sa kanabisom, koji ima više od 3.000 pratilaca na TikToku, prodavao je bočice od 10 mililitara THC-a za samo tri funte i slao ih specijalnim servisom britanske Kraljevske pošte. TikTok nalozi prodavaca vejpa funkcionišu kao onlajn izlozi, a potencijalni kupci se upućuju na platformu Telegram, bezbednu aplikaciju za razmenu poruka preko koje mogu da naruče vejp sa kanabisom.

Marko Nicović iz Međunarodne policijske asocijacije za borbu protiv droge ističe da tržište ovih droga među mladima raste, a THC je jeftin i lako se švercuje. Dodaje da dileri često pakuju sintetičke droge kao elektronske cigarete, što otežava kontrolu i otkrivanje. Takođe, ove droge često sadrže konzervanse koji su štetni za zdravlje, posebno za bubrege. Sintetičke droge su sve prisutnije, a čak 31 odsto tržišta čine upravo ove supstance, što predstavlja porast u odnosu na prethodnu deceniju.

Nicović smatra da je legalizacija marihuane i svih njenih proizvoda ključna, te je izneo predlog da se upotreba marihuane legalizuje kako bi se mafiji oduzelo više od 70 odsto prihoda. U Međunarodnoj policijskoj asocijaciji za borbu protiv droge veruju da bi legalizacija marihuane mogla značajno smanjiti uticaj mafije na tržište droga. Njihov predlog će biti razmotren na sastanku u San Dijegu, a plan je da se ova tema razmotri i na nivou UN.

Kao novinar, važno je istaći da je borba protiv ilegalne trgovine drogom i zaštita dece od štetnih supstanci od suštinskog značaja, te da je potrebno preduzeti konkretne korake kako bi se ova ozbiljna problema rešila.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading