KOVID HEROJI DOBILI STALNO ZAPOSLENJE! Veliki dan za medicinare opšte bolnice u Kruševcu - Primljeno više od 100 radnika

Autor: D.B.

Vesti

23.12.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova odluka Vlade Srbije nije samo ispunila radna mesta u bolnici, već je takođe pružila priznanje i podršku zaposlenima koji su se hrabro borili protiv pandemije.

KOVID HEROJI DOBILI STALNO ZAPOSLENJE! Veliki dan za medicinare opšte bolnice u Kruševcu - Primljeno više od 100 radnika

Foto: Tanjug/AP

Opšta bolnica Kruševac je nedavno primila više od 100 radnika, među kojima se ističe 15 lekara, koji su bili angažovani u lečenju kovid pacijenata tokom pandemije. Ova odluka je rezultat zaključka Vlade Srbije donetog u novembru, koji je omogućio popunjavanje deficitarnih radnih mesta i nagradu za nesebičan rad u teškim vremenima zaraze.

Jedan od zaposlenih koji se ističe je Slavoljub Ćirković, laboratorijski tehničar, koji je svoje iskustvo podelio sa javnošću. Ćirković ističe da je imao prethodno iskustvo rada u užičkoj bolnici pre nego što se udaljio od struke, ali ga je angažovanje u Kruševcu tokom epidemije vratilo radu u svojoj struci. On je istakao značaj poštovanja posla i pružanja pomoći kako pacijentima, tako i zdravima, te je poručio mladima da cene svoj posao i budu spremni da pomognu drugima.

Dr Vesna Stević Gajić, direktor Opšte bolnice, naglasila je da su svi zaposleni, uključujući lekare, medicinske sestre, tehničare, vozače, tehničko osoblje i administrativne radnike, učestvovali u zbrinjavanju kovid pacijenata tokom pandemije. Mnogi od njih su radili na ugovorima na određeno vreme, a odluka o stalnom zaposlenju im je omogućila da zadrže svoje mesto u Srbiji, što je značajno uticalo na njihove planove za budućnost.


Dr Svetlana Đokić, koja je takođe radila u bolnici tokom pandemije, izrazila je zahvalnost zbog odluke o sticanju stalnog radnog odnosa, ističući da im to mnogo znači i da su zahvalni svima koji su prepoznali njihov rad i trud.

Ova odluka Vlade Srbije nije samo ispunila radna mesta u bolnici, već je takođe pružila priznanje i podršku zaposlenima koji su se hrabro borili protiv pandemije, čime je naglašena važnost njihovog doprinosa i žrtvovanja u teškim vremenima.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
On

23.12.2023 17:41

Znači isplatilo se tabananje po mitinzima. Bravo!