HUMANOST NA DELU: Penzioneri uradili stvar na koju svi treba da se ugledamo!

Autor:

Vesti

22.12.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje penzionera iz Čente organizovalo je humanitarnu akciju u kojoj su članovi udruženja prikupljali polovnu garderobu i obuću.

HUMANOST NA DELU: Penzioneri uradili stvar na koju svi treba da se ugledamo!

Foto: shutterstock, Google maps

Nakon što su penzioneri prikupili više desetina džakova stvari, odlučili su da ih doniraju Crvenom krstu Opovo.

Udruženje penzionera iz Čente organizovalo je humanitarnu akciju u kojoj su članovi udruženja prikupljali polovnu garderobu i obuću.

Predsednik udruženja penzionera iz Čente, Milan Mrkobrad i sekretarka Crvenog krsta Opovo Dragana Avramović, ističu da je ovo samo početak zajedničke saradnje između ove dve organizacije.

Crvenom krstu Opovo redovno se javljaju građani koji žele da doniraju pre svega garderobu, obuću i dečije igračke.

Ovim putem Crveni krst Opovo se zahvaljuje svima koji su na taj način pokazali svoju humanost i poziva i sve ostale građane da se uključe u ovakve akcije. 

Podsetimo, pokret trećeg doba Srbije je dobrovoljna, nevladina, neprofitna, patriotska, socijalno-humanitarna i nestranačka organizacija koja ima status pravnog lica. Pokret TDS je krovni nacionalni pokret za Republiku Srbiju, zasnovan na slobodi udruživanja penzionera i svih starih i drugih ljudi Srbije, njihovih udruženja, klubova i društava, radi ostvarivanja zajedničkih interesa i ciljeva Pokreta i šire zajednice.

U našoj zemlji, kao jedan od bitnih strateških pravaca, a u skladu sa MIPAA ciljevima, naglašena je potreba integracije starijih lica u društvo, nasuprot njihovoj marginalnoj poziciji. Aktivnosti kojima se ta integracija može postići leže u promovisanju i podsticanju samoorganizovanja starijih lica i u unapređivanju različitih vidova samopomoći, samozaštite i aktivnog stvaranja doprinosa u starosti. Upravo na takvim opredeljenjima se zasniva misija Pokreta trećeg doba Srbije (Pokret TDS).

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading