EPISKOP ATANASIJE OBIŠAO KLIZIŠTE U PRIBOJSKOJ BANJI: Ovo je zajednički problem, moramo udruženi da reagujemo!

Autor:

Vesti

15.12.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na inicijativu episkopa mileševskog Atanasija 14. decembra u manastiru Svetog Nikole u Pribojskoj banji održan radni sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave Priboj, Direkcije za izgradnju grada i zakupca bazena, a tema sastanka bilo je klizište koje se pre nekoliko dana usled obilnih padavina pokrenulo u neposrednoj blizini Rehabilitacionog centra i bazena sa termalnom vodom, kao i manastira Svetog Nikole.

EPISKOP ATANASIJE OBIŠAO KLIZIŠTE U PRIBOJSKOJ BANJI: Ovo je zajednički problem, moramo udruženi da reagujemo!

Foto: Eparhija mileševska

Episkop je istakao da je ovo zajednički problem Eparhije mileševske, opštine Priboj kao i države Srbije i da bi što pre trebalo reagovati kako bi se klizište saniralo.

Foto: Eparhija mileševska

Episkop Atanasije

Predsednik privremenog organa opštine Priboj Lazar Rvović poručio je da će lokalna samouprava sa svoje strane uložiti sve svoje kapacitete u sanaciji ove elementarne nepogode. Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na tom delu mesne zajednice Pribojska Banja.

Foto: Eparhija mileševska

Sastanak je održan na inicijativu episkopa

Sagovornici su se složili da ovaj problem postoji još od 2010. i da se prvo moraju izvršiti neophodna geološka istraživanja i uraditi projekat sanacije, a pomoć države će biti od velikog značaja za rešavanje ovog problema. Istaknuto je takođe da je današnji sastanak pokazatelj dobre saradnje Eparhije i lokalne samouprave koja treba da se nastavi i u budućnosti. Nakon sastanka, episkop Atanasije je obišao teren i na licu mesta se upoznao sa situacijom i mogućim posledicama koje mogu uslediti ukoliko se ne bude reagovalo na vreme.

U procesu restitucije, 2013., Republika Srbija vratila je Eparhiji mileševskoj i manastiru Svetog Nikole zgradu Rehabilitacionog centra i pripadajuće bazene izgrađene na manastirskom zemljištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading