WHATSAPP DODAO NOVU FUNKCIJU: Za sada dostupna samo korisnicima ajfona

Autor:

Vesti

14.12.2023

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa pomenutom funkcijom, korisnici sada mogu da šalju media fajlove bez dodatnog kompresovanja koje je aplikacija radila kako bi sačuvala podatke.

WHATSAPP DODAO NOVU FUNKCIJU: Za sada dostupna samo korisnicima ajfona

Foto: Printscreen

WhatsApp je dodao opciju za slanje fotografija i video fajlova koji su neizmenjeni i u svom originalnom obliku, u okviru najnovijeg iOS ažuriranja.

Sa pomenutom funkcijom, korisnici sada mogu da šalju media fajlove bez dodatnog kompresovanja koje je aplikacija radila kako bi sačuvala podatke.

Ovo je drugačije od opcije HD kvaliteta, koja je dodata ranije ove godine i koja je samo malo kompresovala fajlove kako bi sačuvala više originalnog kvaliteta.

Kako bi se fotografije i video fajlovi poslali u njihovom originalnom kvalitetu, potrebn je da korisnik izabere opciju za slanje dokumenata, nakon čega im se ponudi dodatna opcija za slanje fotografije ili videa uz fajlove. Izabrana fotografija ili video će potom biti poslati u originalnom kvalitetu.

WhatsApp ima limit od 2GB za slanje fajlova u njihovom nekompresovanom obliku.

Ova funkcija se nalazila u fazi testiranja izvesno vreme, a od ove nedelje pristiže svim korisnicima. Opciju slanja nekopresovanih fajlova već imaju rivalski servisi, kao što je Telegram.

WhatsApp funkciju za sada donosi samo na iOS, a nema informacija o tome kada će postati dostupna za Android.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading