ODGOVORNOST I PODRŠKA: MK Group i AIK Banka izdvojile milion evra za "Podršku porodici"

Autor:

Vesti

12.12.2023

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MK Group i AIK Banka na tradicionalnom događaju "Podrška porodici", koji se održava već sedmu godinu, nagradile su zaposlene u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, koji su se tokom 2023. ostvarili u ulozi roditelja. Izdvojeno je 11 miliona dinara, a novčane subvencije dobile su 163 novorođene bebe

ODGOVORNOST I PODRŠKA: MK Group i AIK Banka izdvojile milion evra za "Podršku porodici"

Foto: ST/B. Jovanović

Program "Podrška porodici", takođe, obuhvata i niz različitih aktivnosti usmerenih ka deci, mladima i porodici, a samo ove godine, kada MK Group proslavlja jubilej 40 godina postojanja, izdvojeno je milion evra. Ovogodišnji program obeležile su donacije za 20 vrtića u Adria regionu, za koje je izdvojeno ukupno 680.000 evra. 

Foto: ST/B. Jovanović

MK Group - Mališani sa roditeljima koji rade u ovoj kompaniji

Na događaju u Sava Centru, pored zaposlenih i predstavnika predškolskih ustanova koje su primile donacije, prisustvovali su Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije, i Damjan Bergant, ambasador Slovenije u Srbiji.

Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, zahvalio se rukovodstvu predškolskih ustanova na saradnji u realizaciji projekata koji su doprineli kvalitetnijim uslovima za boravak, igru i edukaciju najmlađih članova našeg društva.

Foto: ST/B. Jovanović

Mihailo Janković, generalni direktor MK Group

- Na ovaj način slavimo nove generacije, jer su one naša budućnost - poručio je Janković. 

Prisutnima se obratio i Andrija Vuković, član Izvršnog odbora AIK Banke, koji je poručio da je program „Podrška porodici" jedan od projekata na koje smo najviše ponosni. 

- Našu stratešku posvećenost osnaživanju porodice preneli smo i na širu zajednicu kroz podršku porodilištima, vrtićima i drugim organizacijama od značaja za adekvatan razvoj i funkcionisanje najmlađih. Samo u prethodne dve godine, AIK Banka i MK Group donirale su oko milion i po evra institucijama u zemlji i regionu u kojima se rađa i stasava naša budućnost - istakao je Vuković. 

Ministarka Kisić je na svečanosti izrazila očekivanje da će se u celoj Srbiji u narednom periodu rađati još više dece. 

Foto: ST/B. Jovanović

Ambasador Slovenije u Srbiji, generalni direktor MK Group , ministrka Kisić i predsednik IO AIK Banke Andrija Vuković

- Ovo je najlepša slika koju možemo danas da pošaljemo iz Srbije. Dečiji glasovi i smeh, to je nešto što želimo da još više krasi našu Srbiju - poručila je prof. dr Kisić.

Prema rečima Damjana Berganta, ambasadora Slovenije u Srbiji, "posevećenost MK Group i AIK Banke društvenoj odgovornosti ogleda se kroz mnoge projekte usmerene ka podršci lokalnim zajednicama". 

Foto: ST/B. Jovanović

Ministarka Kisić je uživala sa mališanima

- Velika odluka da investirate u budućnost kroz podršku deci i mladima je hvale vredna - poručio je ambasador Slovenije u Beogradu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading