ODMAH MU REKLI DA ZABORAVI NA BEOGRAD I TO ZBOG OVOGA! Turčin iz Istanbula želi da se preseli u Srbiju, ali nije siguran koji grad da izabere!

Autor:

Vesti

11.12.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi su mu objasnili da ne bi trebalo ovde ni o čemu da brine, izuzev o troškovima, s obzirom na to da je rekao da ima platu od 1.000 evra.

ODMAH MU REKLI DA ZABORAVI NA BEOGRAD I TO ZBOG OVOGA! Turčin iz Istanbula želi da se preseli u Srbiju,  ali nije siguran koji grad da izabere!

Foto: Shutterstock

Muškarac (28) iz Turske razmatra da se  preseli u Srbiju. Sa fiksnom platom od 1.000 evra, postavlja se pitanje da li je Srbija pravi izbor za njega.

- Muškarac sam iz Istanbula i imam 28 godina. Radim na daljinu i moja plata je fiksna u evrima, tako da bi mi bilo veoma zgodno da živim negde drugde (takođe, iščekivani zemljotres u Istanbulu je jedan od razloga zašto želim da napustim ovaj grad). Ali da li je Srbija pravi izbor? - pita on na Reditu.

Muškarac pritom naglašava da ga, kada je preseljenje u Srbiju u pitanju, brine i odnos naših naroda u prošlosti i to što je LGBT osoba. Postavlja pitanje da li će morati da krije svoje poreklo i da li će imati problema sa sklapanjem prijateljstava.

- Znam da istorijski Srbi i Turci nisu bili u dobrim odnosima, da li je omladini još uvek stalo do toga? Da li bih morao da krijem činjenicu da sam iz Turske i da se pretvaram da sam iz Luksemburga ili San Marina? Da li bih imao velikih problema sa sklapanjem prijateljstva uopšte? - pita on.

Mežutim, Srbi su mu objasnili da ne bi trebalo ovde ni o čemu da brine, izuzev o troškovima, s obzirom na to da je rekao da ima platu od 1.000 evra. On je naglasio da voli da izlazi, ide u teretnu, zbog čega su mu ljudi preporučili da mu je onda bolje da bira neki drugi grad, a ne Beograd koji je skup za život, prenosi Blic.

- Hiljadu evra nažalost nije dovoljno za neki udoban život ovde. Kirija je veoma skupa za sve, ne samo za strance. Za sve ostalo ne treba da brineš, ali imajte na umu da je ovo Balkan, svi su malo konzervativniji u odnosu na Zapad, ali valjda je Turska slična - rekao je je jedan Beograđanin.

 - Opušteno, u centru Beograda na svakih 200 metara čuješ da neko priča turski. Sa 1.000 evra pored plaćanja kirije, iskreno nećeš daleko dogurati. Možeš preživeti, ali jedva. A što se tiče LGBT načina života, mi nismo Barselona očigledno, ali je opušteniji nego prethodnih decenija - preporučio je drugi.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading