PRAVO OLAKŠANJE ZA BEOGRAĐANE: Puštene u rad info table na stajalištima gradskog prevoza u prestonici (FOTO)

Autor:

Vesti

11.12.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sasvim je izvesno da će ovo dosta olakšati život građanima.

PRAVO OLAKŠANJE ZA BEOGRAĐANE: Puštene u rad info table na stajalištima gradskog prevoza u prestonici (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Prve info table na stajalištima gradskog prevoza u centru Beograda su počele s radom.

Na ovim LED tablama građani mogu videti koliko je određeni autobus udaljen od njih, kao i vremensku procenu njegovog dolaska.

Podsetimo, ovo je samo jedna od novina koju je nedavno najavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Potpuna kontrola vozila u Operativno-kontrolnom centru Sekretarijata za javni prevoz, od momenta kada se otvori linija do momenta kada se vozilo vrati u svoj pogon, je od neprocenjivog značaja za pravilno funkcionisanje novog sistema javnog prevoza i bez toga ne možemo da računamo na napredak čitavog sistema - izjavio je on krajem novembra, tokom obilaska tog centra.

Republika

Foto: foto Tanjug Sekretarijat Za Informisanje G

Aleksandar Šapić

Šapić je tom prilikom rekao da je tamo otišao kako bi se uverio kako sve funkcioniše i na koji način uspevaju da iskontrolišu novi sistem javnog prevoza.

- Osnova kvalitetnog javnog prevoza je dobar monitoring, dobar nadzorni centar koji mi polako počinjemo da dobijamo. Za par dana ćemo na ulicama imati i informativne table, što će biti još jedna obaveza više pod našim upravljanjem. Kako budemo podizali uslugu tako ćemo proširivati kapacitet ovog centra - najavio je on tada.

Nema sumnje da će ove informativne table značajno olakšati život Beograđanima koji svakodnevno koriste usluge javnog prevoza, a nisu u mogućnosti da u datom trenutku upotrebe aplikaciju "Beograd plus" koja takođe nudi opciju praćenja dolazećih vozila u realnom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading