KAKO JE JEDAN MALI TIM SA KARABURME POKORIO EVROPU: Slaviša Nerandžić o ENORMNOM uspehu za srpski DŽUDO!

Autor:

Sport

11.12.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta je prethodilo jednom od najvećih uspeha u džudou na ovim prostorima?

KAKO JE JEDAN MALI TIM SA KARABURME POKORIO EVROPU: Slaviša Nerandžić o ENORMNOM uspehu za srpski DŽUDO!

Foto: google.rs/printscreen

Džudisti Omladinskog džudo kluba Beograd osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu završnog turnira Lige šampiona u Beogradu savladali grčki Aris rezultatom 3:0.

Senzacionalan turnir za ekipu sa Karaburme. Krenuli su od pretkola u kom su morali da savladaju Zrenjaninski Proleter, da bi nakon toga istim rezultatom 3:2 bili bolji od gruzijskog Fajtera. Potom je usledio senzacionalan duel sa velikanom Pari Sen Žermenom protiv kog su se lavovi Slaviše Nerandžića šampionski izborili, da bi na kraju u velikom stilu ubedljivo bili bolji od grčkog Arisa. 

Republika

Foto: google.rs/printscreen

Zlatni momci

 

Upravo trener juniora OJK Beograd istakao je da uspeh džudista još više dobija na snazi kada se sazna i cela pozadina priče, odnosno način na koji su Romantičari došli do trofeja prvaka Evrope.

- Ovo je bukvalno takav rezultat da mislim da bi trebalo snimiti film po nama. Mi smo Romantičari sa Karaburme i klub osnovan 1970. godine, a tokom duge istorije imali smo mnoštvo lepih rezultata u svim konkurencijama. Trostruki smo prvaci države u Superligi i takmičimo se na najvišem niovu, ali nikada nismo imali prilike do sad da idemo na Ligu šampiona zbog nedostatka sredstava. Ove godine se turnir održavao u Areni i mi smo ipak nekako uspeli da isplatimo taksu. Pozvali smo dva prijatelja iz Španije i oni su došli dva dana pred početak takmičenja, lepo se uklopili i ponašali kao da su sa nama 10 godina. Mi smo se borili sa tako kvalitetnim ekipama i na početku smo bili totalni autsajderi. Igrali smo protiv tima koji je branilac titule i uspeli da ih pobedimo, da bismo u polufinalu savladali najbolji tim sveta PSŽ. U drugom polufinalu Zvezda, sa ekipom punom šampiona, je izgubila od Arisa koji smo mi potom savladali u finalu sa 3:0 i postali prvaci Evrope. Mislim da ovo nikada nikom nije pošlo za rukom i da nikada ništa slično nije viđeno od kako postoji džudo na ovim prostorima. Jedan mali tim koji je imao energiju i hemiju je, uz malu podršku prijatelja, uspeo da napravi nestvaran podvig, istakao je za naš portal Republika.rs Slaviša Nerandžić.

Upravo "mala" pomoć dva prijatelja iz Španije predstavlja vrlo interesantan deo priče.

- Gaitero i Garsija su oduševljeni nama. Tako su prihvatili Beograd i osećaju se kao kod kuće, da su istakli da će se sigurno vratiti. Mislim da su se borili tako dobro da, da je bilo prvenstvo sveta, obojica bi bili prvaci. Naravno, pohvalio bih i naše borce Đinovića, Nerandžića i Brašnjovića. Španci nam jesu pomogli, ali bez njih i atmosfere koja se stvorila ništa ne bi bilo moguće, završio je trener šampiona Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Петар

12.12.2023 14:51

Браво