UČENICI MATEMATIČKE GIMNAZIJE NASTAVLJAJU DA NIŽU USPEHE! Doneli 6 medalja sa olimpijade na Tajlandu!

Autor:

Vesti

10.12.2023

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici Matematičke gimnazije osvojili šest medalja na olimpijadi na Tajlandu.

UČENICI MATEMATIČKE GIMNAZIJE NASTAVLJAJU DA NIŽU USPEHE! Doneli 6 medalja sa olimpijade na Tajlandu!

Foto: google.com/maps/prinscreen

Na Juniorskoj naučnoj olimpijadi na Tajlandu srpski tim, sastavljen od učenika Matematičke gimnazije, osvojio je dve srebrne i četiri bronzane medalje.

Srebro su osvojili Stefan Sekulić Derdovski i Pavle Ignjatović, a bronzu Jovan Stojadinović, Bogdan Milovanović, Luka Smiljanić i Luka Preković. Na takmičenju učestvuju učenici iz oko 60 država iz celog sveta.

Podsetimo, početkom novembra na XV međunarodnoj olimpijadi u znanju (XV Uluslararası Bilgi Olimpiyatları) u Turskoj, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu osvojili su pet medalja, i to tri zlatne i dve srebrne.

Medalje za matematiku i fiziku osvojio je Vukašin Babić, Stefan Šebez i Gvozden Lapčević za matematiku i Janko Popović za hemiju.

Rukovodilac tima je Miljan Knežević prodekan na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Međunarodna olimpijada znanja održavala se od 29. oktobra do 5. novembra u Antaliji u Turskoj.

Takođe, na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja se od 2. do 13. jula održavala u Čibi (Tokio, Japan), svih šest takmičara olimpijskog tima Republike Srbije osvojili su priznanja. 

Srebrnu medalju osvojio je Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, dok su bronzane medalje osvojili Aleksandar Višnjić i Stefan Šebez, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Andrija Živadinović, učenik Gimnazije „Svetozar Marković” u Nišu. Pohvalama su nagrađeni Vukašin Pantelić i Gvozden Lapčević, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading